cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

L'inici del curs compleix les previsions de «normalitat plena»

Just quatre dels 58 instituts illencs retardaren l'inici de l'any escolar

Just quatre dels 58 instituts illencs hagueren d'ajornar l'obertura del curs 2002-2003 prevista per ahir, tot i que dos més retardaran l'inici de les classes fins el pròxim dilluns. Per la Conselleria d'Educació, aquest és el curs menys conflictiu des que la Comunitat Autònoma rebé les competències en educació no universitària i es considera de «normalitat plena». Com a contrapunt, s'ha de recordar l'inici del curs 1997-1998, quan la competència encara era estatal, en què la pràctica totalitat dels centres de secundària hagueren d'ajornar l'inici del curs entre una i dues setmanes.

El curs següent, ja amb l'exconseller Manuel Ferrer (PP) al capdavant de l'educació illenca, els centres varen obrir les portes de manera «gradual». I això no obstant, Ferrer no es va témer de considerar que la gestió autonòmica havia millorat els resultats obtinguts pel seu company de partit, Josep Francesc Romero, al capdavant de la delegació del Ministeri d'Educació.

Com ja ha estat publicat, els centres que ahir no pogueren encetar el curs són "segons el Govern balear" els instituts Josep Maria Llompart de Palma i el de Felanitx, ambdós en procés de remodelació integral. Tampoc no pogué obrir portes el Gabriel Martí de Ferreries, per ampliació d'aules. Sempre segons el departament d'Educació, els nous instituts de Bendinat i del Port de Pollença reberen el seu alumnat, tot i que deturaran l'inici de les classes fins el pròxim dia 23, mentre que el també nou centre de Marratxí encetà el curs sense entrebancs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.