algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Caos a Cala Sant Vicenç en caure 150 litres en només dues hores

L'aigua arrossegà 35 cotxes i provocà el desbordament del torrent de Ca Na Botana

77604
La posició d'aquests cotxes demostra la força i perillositat de la riuada. | T.G.

Per enèsima vegada aquest estiu, la pluja va tornar a ocasionar estralls a Mallorca. El Port de Pollença, sobretot la zona de Cala Sant Vicenç, van ser, en aquesta ocasió, les zones que van patir els efectes d'una tempesta que va descarregar prop de 165 litres per metre quadrat en poc més de dues hores.

El xàfec va caure amb singular virulència a Cala Sant Vicenç i, en especial, a la urbanització de Cala Barques, on els veïns van viure un autèntic malson quan el torrent de Ca Na Botana es va desbordar.

L'aigua va envair els carrers propers i va inundar les plantes baixes de tots els habitatges fins a arribar a un metre d'alçària. La força del cabal era tan brutal que va arrasar-ho tot i ni tan sols els cotxes que hi havia aparcats al carrer no van poder resistir la seva empenta.

Els vehicles, un rere l'altre fins a 35, van ser arrossegats per l'aigua fins a topar amb alguna paret. Llavors es van anar amuntegant els uns sobre els altres com si fossin fitxes de dòmino, en el que constituïa una imatge gairebé surrealista. Bona part dels cotxes van quedar inservibles. Gairebé tots aquests automòbils estaven aparcats al carrer que antigament era el curs natural del torrent i que, en modificar-se'n la sortida, s'ha convertit avui dia en una urbanització.

Segons els veïns, l'aigua va començar a caure amb força a prop de les tres de la matinada i la tempesta va empitjorar gradualment, provocant una pujada sobtada del nivell de l'aigua que va sorprendre la majoria dels residents. La pluja va començar a aturar-se al cap d'una hora i mitja i el torrent va tornar al seu curs cap a les cinc.

El torrent no va respectar ni tan sols el propi curs que es troba canalitzat i soterrat, i l'aigua va seguir el que abans era el seu curs natural, fins vessar a la platja. Malgrat les espectaculars conseqüències del desbordament, no es va haver de lamentar cap desgràcia personal. I és que alguns dels veïns solen dormir a les plantes subterrànies, que foren les primeres a inundar-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.