cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

Els moviments socials enllesteixen mobilitzacions contra l'atac a l'Iraq

El sus pot ser dia 28 per coincidir amb una campanya internacional

Els moviments socials de les Illes Balears, representats per la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social, es varen proposar dimecres vespre convocar mobilitzacions contra l'escalada prebèl·lica que viu el món i contra una cada vegada més probable guerra contra l'Iraq. La Plataforma, a la seva primera reunió després del descans estiuenc, concretarà la setmana que ve la data en què es donarà el sus a les manifestacions. A la reunió es va suggerir ja una data, el 28 de setembre, que coincideix amb altres mobilitzacions internacionals, amb la finalitat de poder fer una concentració en contra de la intervenció militar, encapçalada pels Estats Units, a l'Iraq. Precisament, la Plataforma, formada per més de mig centenar d'entitats, ja va aconseguir l'hivern passat, ara farà un any, aplegar més de 1.300 persones en una manifestació contra la guerra a l'Afganistan.

Per Pep Suárez, un dels portaveus i alhora coordinador d'ATTAC-Mallorca, en l'escalada prebèl·lica actual «una cosa està claríssima. En un article que ha publicat avui (per ahir) a El País l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter, ha denunciat tota aquesta política dels Estats Units, ha desmuntat amb quatre paraules que Iraq sigui una amenaça i ha indicat que hi ha interessos ocults d'ençà de l'11 de setembre. El que es diu des dels mitjans de comunicació sobre l'11-S és una orquestració per intoxicar la gent i justificar un atac terrorista a l'Iraq, que no ha fet res perquè vagin allà a destrossar la poblacio civil, perquè no podran rompre res més, com va explicar un inspector nord-americà fa un parell de dies. Davant això, hem de fer alguna acció simbòlica per conscienciar la societat que cal moure's».

Pep Suárez està totalment convençut que l'11 de setembre, a més de pretext per encetar una altra guerra contra l'Iraq, ha servit per retallar les llibertats. «Ho diu tothom. D'ençà de l'11 de setembre del 2001 s'ha detingut gent civil sense cap càrrec i ja s'ha avançat que els presoners de Guantánamo continuaran allà tot i que es demostri que són innocents. Si això no és atemptar contra les llibertats, què ho és?». A més, el coordinador d'ATTAC-Mallorca denuncia la «criminalització» dels moviments socials i assegura que des del poder «som tractats com si fòssim terroristes». Finalment, Pep Suárez adverteix, des del seu punt de vista i fent referència a Batasuna, que «llevar llibertats d'un partit és també llevar la llibertat dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.