muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

El jurat troba culpable d'assassinat l'acusat de cremar una dona a Palma

Les acusacions reclamen una condemna de 25 anys de presó

Culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. Aquest és el veredicte que ahir va decidir el jurat popular i que suposarà la condemna del marroquí Mohamed Abdeoaim per haver cremat viva una dona de 29 anys llançant-li cola de contacte. Ana Torres va patir aquest incident el dia 8 de gener de l'any passat en un taller de marroquineria des Rafal i va morir l'endemà en un hospital de Barcelona, a causa de les cremades que patia al 90 per cent del cos. La víctima estava casada i era mare d'una al·lota.

El jurat només es torbà un dia a decidir aquest veredicte. El portaveu explicà les proves que han utilitzat per condemnar Mohamed, entre les quals destaca l'informe forense, que confirmà que a més de les cremades la dona havia patit quatre cops mortals al cap causats amb un objecte. També s'han valorat les declaracions dels testimonis que sentiren com la víctima cridava «no ho facis», o del veí que va sentir les paraules d'Ana quan li deia: «Per què ho has fet?» El jurat s'oposa que en un futur es concedeixi un indult a l'acusat.

La fiscal del cas, Rosario García Guillot, va sol·licitar al jutge, Eduardo Calderón, que condemni l'acusat amb 25 anys de presó. La mateixa pena va demanar la lletrada que representa la família de la víctima, Aina Mesquida, així com l'advocada Francisca Arrom, en nom del Lobby de Dones. El lletrat defensor, Damián Mercadal, va sol·licitar la pena mínima. L'acusat sempre ha negat els fets i ha mantingut que la dona es va cremar per accident.

La família de la víctima fou present a la lectura del veredicte. Manuel Torres, el pare d'Ana, es mostrà satisfet amb la decisió «perquè volem que caigui tot el pes de la llei de la manera més forta possible contra aquest individu. Quan algú fa una cosa com aquesta ha de ser conscient d'allò que li espera després».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.