algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Morales es reunirà amb Matas i Antich per consensuar els síndics

El Parlament cerca un compromís dels partits al més alt nivell

El president del Parlament ha concertat sengles cites amb el president del Govern, Francesc Antich, i el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per desbloquejar la creació dels síndics de Greuges i de Comptes, únics elements que manquen per completar l'arquitectura institucional de les Illes Balears. En la proposta que durà Morales, correspon al Partit Popular «sugerir» el nom del síndic de Greuges, mentre que la iniciativa sobre el de Comptes correspondria a la majoria de Govern.

Especial transcendència té pel president del Parlament la trobada amb Jaume Matas, ja que vol que el compromís de «bona voluntat» en la negociació sigui assumit al més alt nivell en el partit conservador. De fet, és molt probable que abans que no acabi el mes Morales es desplaci a Madrid per trobar-se amb Matas al Ministeri de Medi Ambient. Un cop obtingut el compromís del ministre, les negociacions serien conduïdes pel president del grup parlamentari popular, José María González Ortea.

Amb el mateix objectiu, Maximilià Morales es reunirà la setmana que ve amb Francesc Antich, tot i que en el cas de la majoria governamental, com és lògic, hi haurà contactes amb els dirigents de la resta de partits polítics. El Síndic de Greuges (equivalent autonòmic del Defensor del Poble) i el Síndic de Comptes són dues figures la creació de les quals ve determinada per imperatiu de l'Estatut. No obstant això, les Illes Balears són l'única comunitat autònoma de l'Estat que no ha estat capaç de consensuar-ne la creació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.