cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

L'acusat de cremar viva una dona al Rafal assegura que «fou un accident»

El marroquí declara que fou la víctima qui es calà foc en manipular un pot de cola

El marroquí acusat de l'assassinat d'una dona en un habitatge del Rafal va sostenir ahir davant del jurat que es va tractar d'un accident i que va ser la víctima la que es va provocar l'incendi. Mohamed Abdeoaim, el marroquí acusat de cremar una dona anomenada Ana Torres en un habitatge del Rafal, va sostenir ahir davant del jurat popular que es va tractar d'un accident. Emperò, la declaració d'un veí, que va dir que la víctima li va manifestar textualment «per què m'ha fet això?», pot desacreditar la seva versió.

El marroquí, de 50 anys, s'enfronta a una petició de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, que sol·licita la fiscal Rosari García, i les advocades Aina García, en nom de la família de la víctima, i Francisca Arrom, que representa al Lobby de Dones. A l'acusat el defensa el lletrat Damià Mercadal, que té la difícil missió de demostrar que es va tractar d'un accident. Aquest esdeveniment va ocórrer el 8 de gener del passat any en un taller de marroquineria situat al carrer Josep Zaforteza Musoles. La víctima, segons l'acusat, mantenia amb ell una relació sentimental des de feia onze anys.

El marroquí va explicar que aquell matí va anar a cercar la dona, de 29 anys, al seu lloc de treball i ambdós van anar al seu taller. Va explicar que la dona tenia problemes amb el joc (encara que la família d'ella ho nega) i que va discutir amb Ana perquè «m'havia robat doblers». L'acusat es va mostrar ahir molt segur a totes les respostes, com per exemple per explicar de quina forma es va poder tacar de sang l'abric de la dona quan no el duia posat. «Li vaig pegar una galtada pel tema dels diners i ella va sagnar». Tanmateix, l'acusat va treure fins i tot importància a aquesta agressió, perquè va recordar que va solucionar el problema.

Així, devers les 14 hores l'home diu que es va ajeure al llit per fer la migdiada. «Ana es va asseure a prop de mi. Volia arreglar una bossa i va agafar un pot de cola. Li vaig dir que anàs amb cura perquè sempre tenia una cigarreta a la boca i era un material perillós». En efecte, segons l'acusat, va ser la dona que, accidentalment, es va prendre foc amb aquesta cola. Va explicar que la seva reacció va ser treure-la al pati i donar-li el contingut d'un antic bidó de cola, que ell havia omplert d'aigua. Però aquest líquid va revifar les flames que cobrien la dona, que l'endemà va morir en un hospital de Barcelona.

Aquesta versió la rebutgen les tres acusacions, que mantenen que l'acusat va colpejar la dona i la va deixar inconscient. Després la va ajeure al llit, va llançar cola sobre ella i la va calar foc. La dona es va despertar en notar les flames, va sortir corrent al pati a demanar ajuda, i l'acusat li va llançar més cola per revifar les flames. Un veí declarà ahir com a testimoni i assegura que la víctima li va dir mentre era atesa pels sanitaris: «Per què m'ha fet això?».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.