algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els abocadors de deixalles proliferen als afores dels pobles

El batle de Sencelles insta el Consell de Mallorca a cercar una solució

Electrodomèstics, matalassos i grans quantitats de ferralla i objectes vells o obsolets són dipositats, dia a dia, en nombrosos punts del sòl rústic de la Part Forana, sense que els infractors de la norma que prohibeix tirar fems en zones no habilitades siguin detectats ni multats. Aquest fet és un problema generalitzat en nombroses localitats de les comarques del Pla i del Raiguer. Molts veïns aprofiten la falta de control existent als afores dels nuclis de població de la Part Forana per dipositar allà els grans objectes i electrodomèstics que ja no funcionen creant petits abocadors que espatllen greument la imatge del seu entorn.

El sòl rústic de l'Illa registra, setmana a setmana, una invasió de residus la retirada dels quals no pot ser assumida pels ajuntaments. «Amb els nostres mitjans és impossible que puguem fer front a la retirada de totes les deixalles i ferralla que ens tiren», va explicar el batle de Sencelles, Josep Aloy (PP). Sencelles és una de les localitats de la Mancomunitat del Pla on més palpable és aquest problema. «La brigada municipal podria no fer altra cosa que encarregar-se de retirar les deixalles que ens dipositen als afores del poble», va explicar Aloy.

Davant aquest problema, el batle de Sencelles insta el Consell de Mallorca a intentar cercar, juntament amb els ajuntaments, una solució i fa una crida a la població perquè prengui les matrícules i denunciï les persones que vegin dipositant els residus i deixalles fora dels punts verds. En algunes ocasions, els petits abocadors es formen en llocs amagats o dins els torrents. No obstant això, en molts de casos també es creen, sense contemplacions, aprofitant petites esplanades o al voltant de llocs on hi ha contenidors per la recollida de fems.

Aquest darrer és el cas d'Inca, on l'empresa que s'encarrega de la recollida de fems dins sòl rústic només buida els contenidors i, els objectes més grans dipositats a fora es queden espanyant l'entorn fins que la brigada municipal els retira.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.