cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Veïns de Son Verí Nou protesten contra el futur col·legi privat

Unes 300 persones protagonitzen una sonora caravana a l'Ajuntament

Els veïns de Son Verí Nou no volen un macrocol·legi a prop de les seves cases i estan disposats a molt per impedir-ho. Si fa dues setmanes van protagonitzar una concentració a la carretera de cala Blava, ahir van traslladar la seva queixa fins a les portes de l'Ajuntament llucmajorer. Unes 400 persones segons els organitzadors (200 segons la Policia Local) es van reunir davant la Casa Consistorial per desplegar una enorme pancarta amb el lema «El batle contra els seus veïns. Macrocol·legi, no». La mobilització va començar amb una caravana de 78 cotxes segons els convocants (47, per la Policia Local), que es va desplaçar sense cap tipus d'incidents fins a la ciutat.

Els turismes anaven decorats amb cartells que portaven el lema de la protesta, el mateix que des de fa uns dies ocupa parets i pancartes de Son Verí Nou i que sistemàticament són esborrades. Una vegada a Llucmajor, els participants van expressar el seu malestar fent sonar cassons, botzines i xiulets. L'Ajuntament era tancat i cap polític no va rebre els manifestants. Tanmateix, una dotació de nou policies locals va estar pendent que no es produïssin incidents. Una patrulla de la Guàrdia Civil es va deixar veure per la plaça.

En previsió que poguessin produir-se embussos, la Policia Local havia prohibit l'estacionament de vehicles a la plaça del Consistori des de les 17.00 hores, dues hores abans de la mobilització. El portaveu dels veïns, Tolo Salom, va indicar a aquest diari que hi haurà «noves mobilitzacions» i va advertir que alguns afectats «estan disposats a encadenar-se a les màquines quan comencin les obres».

Recurs
Gabriel Caffaro, advocat que defensa els interessos dels veïns de Son Verí Nou que s'oposen a la construcció del col·legi privat, va anunciar ahir la imminent interposició d'un recurs contenciós administratiu contra l'acord de la Comissió Insular d'Urbanisme del CIM que permet la construcció del centre docent. També està previst presentar un altre recurs contra el concurs que regula la construcció i explotació del col·legi privat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.