nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Les associacions de consumidors recomanen previsió i austeritat

Nuredduna suggereix vigilar ofertes i redactar llistes de compra

C.C. Palma.
Després de les despeses de les vacances d'estiu, el consumidor ha de fer front a un mes en què s'incrementa la despesa familiar i s'acumulen els pagaments, sobretot en el cas de tenir fills en edat escolar. L'associació Nuredduna a Palma "integrada a la Confederació Espanyola de Mestresses de Casa, Consumidors i Usuaris, CEACCU en les sigles castellanes" publica les seves recomanacions «per incorporar als nostres hàbits de consum una filosofia més austera i responsable».

Les xifres publicades recentment per la CEACCU mostren la despesa escolar "llibres de text, roba, matriculació, transport i concert d'activitats extraescolars" com la segona causa de manca de liquidesa en les llars després d'alimentació i habitatge, amb puntes que superen els 738 E per infant.

A això, emperò, s'afegeixen sovint les despeses realitzades per operacions de crèdit durant l'estiu. Comptabilitzar aquestes despeses fixes, és d'especial ajut. Nuredduna recomana prestar atenció especial a la despesa alimentària, elaborant llistes prèvies "sobretot si es compra a grans superfícies" a la visita comercial. En aquest cas, comparar preus és essencial per aprofitar les ofertes..., tenint en compte que «són estratègies de mercadotècnia per captar compradors»: actuen com a reclam.

Però a més es recomana optar sempre per productes de temporada, alhora que s'estudia el menú que es presentarà. Les factures energètiques també deparen «ensurts» el setembre. Ara és el moment de reduir el consum amb mesures de lògica, especialment a la cuina: evitar la pèrdua de calor en les coccions i de fred a la gelera.

Pagaments aplaçats
Nuredduna es mostra contrària a les compres de pagament aplaçat o fraccionades, que acumulen interessos. Però si s'empra aquest sistema, s'haurà de parar esment a les factures i estractes bancaris, evitant errades oneroses... o fraus en els pitjors dels casos. I una darrera recomanació: no oblideu que hi ha imposts per pagar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.