algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Cort tramita més de 40 llicències de tinença d'animals perillosos

És un requisit obligatori per poder ser propietari d'aquests cans

El departament de Sanitat de l'Ajuntament de Palma està tramitant quaranta llicències de tinença d'animals perillosos a la ciutat de Palma. Es tracta del primer municipi de les Illes Balears que està aplicant la llei estatal en la matèria. Les llicències fan referència a vint rotweilers, quatre pit bull terrier, tres pastors alemanys, dos boxer, un staffordshire bull terrier, un american staffordshire terrier, un dogo argentí, un fila brasiler, un ca de presa argentí, un snawtzer, un pastor mallorquí i un mastí del Pirineu.

Actualment és obligatori tenir aquesta llicència i només els poden tenir legalment els majors d'edat que disposin d'un certificat penal que asseguri que no s'ha estat condemnat per delictes d'homicidi, lesions, tortures, contra la llibertat o integritat moral, narcotràfic o no estar privat per la resolució judicial del dret a la tinença d'animals perillosos; que comptin també amb un certificat de la comunitat en el qual consti que l'animal no ha estat objecte de confiscació o decomís; un certificat de capacitat física i aptitud psicològica i una assegurança de responsabilitat civil amb una cobertura no inferior a 120.000 euros.

L'Ajuntament de Palma creu que hi ha en aquests moments uns 500 animals que haurien de disposar d'aquestes llicències dels més de 25.000 cans que hi ha a la ciutat de Palma. «Tot i això, s'ha de destacar que en els darrers mesos més de 200 d'aquests animals han arribat fins a les dependències de Son Reus». S'ha de destacar que de començament d'any ençà hi ha hagut un total de 135 mossegades de cans a persones, la majoria fetes per cokers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.