algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Creix quasi un 50% el nombre de fills de mares fadrines a les Balears

Coincideix amb una reducció dels matrimonis

D'ençà del 1996 ha augmentat quasi un 50 per cent la proporció anual de fills de dones fadrines. Així ho revela l'estudi Les Illes Balears en xifres 2001, que redacta la Conselleria de Vicepresidència del Govern balear. Segons aquesta publicació, si l'any 1996 just 17'87 de cada cent nins i nines nascuts vius eren fills d'una dona no casada, l'any 2000, el darrer exercici al qual fa referència l'estudi, aquesta proporció es va incrementar fins al 25'34 per cent. Això significa que, en l'actualitat, un de cada quatre nins que neixen és fill d'una dona fadrina. A més, que de 17'87 fills de cada cent siguin de mare no casada s'hagi passat que aquesta condició la reuneixin un 25'34 per cent dels nounats representa, exactament, un increment del 42 per cent.

Ara bé, lluny del model tradicional de mare fadrina "solitària", aquesta nova realitat respon, segons apuntà el director general d'Economia i Estadística, Antoni Monserrat, a les noves estructures familiars i als nous tipus de relacions entre homes i dones. Precisament, moltes d'aquestes dones viuen amb el seu home però han optat per formar una parella de fet, en lloc del clàssic matrimoni. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les Balears són en l'actualitat la sisena comunitat autònoma amb menys matrimonis per cada mil habitants.

En concret, a les Illes hi ha 4'89 parelles que han optat per casar-se per cada mil residents. Aquesta proporció és inferior a la mitjana estatal, que es troba en 5'12 matrimonis per cada mil habitants. El curiós del tema és que si bé ara les Balears es troben entre els territoris on aquesta institució està en crisi, fa 27 anys, el 1975, els habitants de les Illes eren els tercers de l'Estat que més matrimonis contreien, tan sols precedits dels madrilenys i dels bascs. És més, durant aquest temps el nombre de matrimonis per cada mil habitants s'ha reduït a quasi la meitat, ja que si ara n'hi ha 4'85, el 1975 n'hi havia 8'42. Curiosament, el 2001 ha estat el primer any en què la proporció de matrimonis contrets a les Balears ha estat notablement inferior a la de la resta de l'Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.