muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«L'Ajuntament hauria d'haver creat el dispositiu de seguretat fa anys»

L'oposició en conjunt critica que es tiri endavant «just ara»

«Només es recorden de santa Bàrbara quan trona». Així d'eloqüent es va mostrar ahir la regidora del PSIB a l'Ajuntament de Palma, Maria Antònia Ferrari, que assegurà que «el dispositiu d'emergències de l'Ajuntament de Palma hauria d'estar creat des de fa molt de temps, com a totes les ciutats importants». Ferrari va explicar que «el que no s'entén és que Cort creï aquest operatiu dos dies després d'unes pluges molt fortes i d'unes inundacions que havien estat advertides dies abans per Protecció Civil i fins i tot pels informatius de televisió».

Ferrari va expressar la indignació de tota l'oposició a Cort «per haver anunciat una mesura amb anys d'endarreriment», com va explicar el regidor del PSM, Biel Barceló. «Sabem que aquí es produeixen cada any trombes d'aigua semblants i fins ara no s'hi havia fet res mai. I de cop es crea aquest dispositiu dos dies després de patir greus inundacions». Pels nacionalistes, «el que s'ha de demanar a partir d'ara és que aquest sistema funcioni sempre que hi hagi previsió de fenòmens climàtics adversos».

Els nacionalistes d'esquerres, però, van una mica més enlla: «El que hem de pensar és que en aquesta ciutat tenim un greu problema, que és la manca d'infraestructures d'Emaya per fer front a fortes pluges». És una opinió compartida plenament amb el regidor d'Esquerra Unida-Els Verds Jordi López, que assegurà que «Palma presenta una greu indefensió davant pluges torrencials com les de dissabte passat».

El representant de la coalició explicà que «el canvi climàtic provoca que els fenòmens extrems es produeixin a la ciutat amb major freqüència que abans. La xarxa de recollida d'aigües pluvials és vella i no està adaptada a aquests fenòmens. Per això mateix és molt important que es facin inversions en els punts més perillosos per evitar les inundacions. Fins ara Emaya ha fet inversions de molt dubtosa necessitat i no ha resolt un problema cíclic i que es presentarà de cada vegada amb major freqüència».

López també va ser dur i assegurà que «la creació del dispositiu d'emergència és una simple operació de cara a la galeria arran de les tempestes. Allò normal seria que ja existís un dispositiu com aquest que hagués treballat dies abans, revisant els embornals i netejant la ciutat. Palma estava molt bruta i això originà l'embús i les inundacions».

«Mai no és tard quan arriba». Amb un altre refrany popular va sentenciar el regidor d'UM, Ferran Trujillo, la creació de l'operatiu per part de Cort. «És una passa endavant que s'hauria d'haver fet fa molt de temps».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.