nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Calabruix i apagades de llum a la Serra i es Raiguer per una tempesta

El temps advers va causar al Port de Sóller petites inundacions

Municipis de la serra de Tramuntana i des Raiguer patiren ahir apagades com a conseqüència d'una forta tempesta registrada durant les primeres hores del capvespre. Els talls de llum es produïren a Valldemossa, Deià, Fornalutx, el Port de Sóller, Alaró, Binissalem i Lloseta, on devers 200 usuaris romangueren sense electricitat tot l'horabaixa. Al Port de Sóller, on caigueren en menys d'una hora 50 litres per metre quadrat, es produïren petits incidents. Dos restaurants hagueren de tancar per tenir temps per treure l'aigua. Una barca del port es va enfonsar i una altra va poder ser rescatada quan estava en dificultats. A Fornalutx, també hi va haver problemes en alguns habitatges motivats per la tempesta.

A Valldemossa es va registrar un altre espectacular cap de fibló, encara que en aquesta ocasió es va produir en alta mar. El passat dia 9 d'agost, com es recordarà, un tornado va produir danys considerables al port. En aquests municipis, igual que a Lloseta i a Binissalem també va caure una calabruixada que, no obstant això, no va provocar cap dany digne de consideració.

El Centre Meteorològic de les Illes Balears va informar que a Mallorca s'arribaren a comptar fins a 700 llamps en només tres hores; 70, a Eivissa i 32, a Menorca. Lluc va ser el municipi on més aigua va caure, ja que s'hi registraren 63 litres per metre quadrat; a Deià, 62; a Alaró, 35, i Pina, 17'8. A Selva, a Pollença i a Porreres, les precipitacions foren menors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.