algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Els controladors i Aena arriben a un acord i es desconvoca la vaga

Han estat necessàries diferents jornades d'intenses negociacions

La Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) i Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) firmaren ahir un acord que posa fi al conflicte que afectava el control aeri durant els caps de setmana, segons informà AENA en un comunicat. «L'acord signat per ambdues parts, amb el qual finalitzen les discrepàncies hagudes en les qüestions plantejades pel sindicat, dóna una resposta a tots els temes plantejats per USCA». Entre altres, els principals acords assolits impliquen impulsar una nova metodologia en les reunions de la comissió permanent, garanties respecte de les propostes de la Unió Sindical sobre el destí del Fons d'Acció Social i la supervisió dels cursos de formació d'aspirants a controlador.

El desenvolupament dels acords sobre seguretat i salut laboral, la dotació de mitjans per al desenvolupament de les seves activitats sindicals, l'impuls per a les habilitacions de nous controladors, com també altres temes tècnics operatius, figuren igualment entre els acords assolits ahir després de diversos dies d'intenses negociacions. Abans de la conclusió dels acords, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) havia exigit als poders públics l'adopció de «mesures urgents» per solucionar el conflicte dels controladors aeris. El director general de l'OCU, José María Múgica, assenyalà en un comunicat que «lamentablement tornam a veure com als usuaris ens converteixen en ostatges en una situació en la qual no podem fer res».

«En l'estat actual de la situació "afegí Múgica", la irresponsabilitat dels uns i dels altres deixa els usuaris en una intolerable indefensió». L'OCU informà que s'ha dirigit en nombroses ocasions al Govern central exigint la presa de mesures encaminades a la solució definitiva d'aquest tipus de problemes, «ja que són els que han de garantir el compliment de la Constitució, en el sentit del bon funcionament dels serveis essencials per als ciutadans. Són els responsables polítics els que han d'adoptar mesures per fer compatibles els drets de la vaga i del funcionament dels serveis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.