algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Els hotelers temen la repercussió de les inundacions a Alemanya

Asseguren que poden frenar les reserves que es fan a darrera hora

Els hotelers temen que les inundacions que està patint l'est d'Alemanya afectin les reserves de darrer minut. Malgrat que aquesta caiguda no és alarmant, sí que preocupa relativament el sector ja que aquest any, per primera vegada, aquest tipus de reserves representen el 40 per cent del total, davant el 12 per cent d'anys anteriors.

Un portaveu de la Federació Hotelera va explicar que de moment no s'estan produint cancel·lacions per culpa d'aquest fenomen, però que sí estan alerta davant de la possibilitat que les reserves de darrer minut es concretin. El temor de no aconseguir aquestes reserves de darrera hora es refereix al curt termini, però a llarg termini també hi ha alarma. I es tem, sobretot, per les conseqüències econòmiques que puguin tenir les inundacions en un país que ja té símptomes de debilitat.

Un representant de la Federació Hotelera va explicar que el canceller alemany, Gerhard Schroeder, ja ha anunciat que és més que probable que el dèficit alemany s'incrementi, fet pel qual és molt difícil que el país germànic pugui complir les condicions de convergència amb Europa. En conseqüència, les inundacions a Alemanya faran que l'economia del país se'n ressenti fet pel qual, a mig termini, també pot tenir conseqüències en l'economia de les Balears.

De fet, part del descens de turistes a les Balears en aquesta temporada és per la difícil situació econòmica del país centreuropeu. Un dels sectors més ressentits és el del lleure. Al marge de les conseqüències que puguin tenir les inundacions alemanyes, al sector turístic, hi ha també preocupació per l'elevat percentatge de les reserves de darrer minut que es donen aquest any.

Fins a la data, tant els turistes alemanys com britànics realitzaven les seves reserves hoteleres fins a tres mesos d'antelació, fet pel qual els hotelers coneixien amb temps suficient les previsions de tota la temporada turística. Tanmateix, aquest any les reserves amb antelació representen el 60 per cent del total, motiu pel qual un 40 per cent del negoci està subjecte a variacions incontrolades.

Caiguda del 17 per cent
La crisi a Alemanya ha provocat un descens notable de turistes d'aquest país que, fins a juliol, era del 17 per cent. En connexió directa amb aquesta xifra, es dóna la circumstància que, durant els mesos de juny i de juliol, el nombre de turistes del Regne Unit ha superat el d'Alemanya, cosa que no succeïa des de fa anys. Entre juny i juliol, el nombre de turistes alemanys que arribaren a Son Sant Joan va ser de 1.322.298.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.