lluvia moderada
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
11°

Prada rep més de mig centenar d'illencs

Entre ells, hi ha professors, artistes i estudiants disposats a no decebre en la Universitat d'Estiu

36196
Una part de l'expedició s'embarcà cap a la Catalunya Nord ahir. | J.P.

Un nodrit grup de mallorquins arribà ahir a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, per participar en la XXXIV Universitat Catalana d'Estiu (UCE). És clar que la delegació balear no és la més nombrosa d'entre totes les originàries d'arreu dels Països Catalans, però sí que es deixa notar. De fet, ahir dematí, al moll de passatgers del port de Palma l'ambient entre els illencs que s'embarcaren rumb al bressol de la culturura catalana era esplèndid. Entre l'expedició que sortí del moll, formada per tres dotzenes de persones, hi havia gent de totes les edats. Una d'elles era la petita Gabriela, de vuit anys, segurament la benjamina de la UCE. La nina, tot i que no sap molt bé el vertader significat de Prada, assegura que «m'ho vull passar molt bé». És clar que la petita no va tota sola, «hi vaig amb la meva família», ens confessa.

Antònia Francesca, de 26 anys, empleada de Sa Nostra, assegura que hi va «perquè Sa Nostra ofertava cinc beques i una d'elles me la donaren». Ella no ha rebut informació de Prada per cap conegut, li ha bastat «el que he llegit al diari i la informació escrita que he pogut consultar» per convèncer-se d'anar-hi. La seva motivació és «passar unes vacances diferents» i espera poder trobar-hi «moltes activitats i molta gent» tot i que li interessen especialment «els seminaris que es fan».

Ara, que ningú es pensi que la UCE és just per a «jovenots». Roser Puigmaró és un clar exemple d'això. Ja mare, hi va «per fer país i per aprendre coses noves de la meva terra que no sé. També hi vaig per divertir-me». A Roser ja li han contat què és Prada: «el meu germà hi va cada any», assegura. Als estudiants i professors que varen partir ahir en vaixell des de Palma s'han sumat altres estudiants i ciutadans que hi han anat pel seu compte, sia des de les Balears, sia des de Barcelona, on molts estudien i fan feina.

Entre els professors illencs que hi participen hi ha Joan Mir, que a més és coordinador de la UCE; Antoni Sastre; Gabriel Bibiloni; Bernat Joan Marí; Rosa Calafat; Joan Alegret; Gabriel Ensenyat; Biel Majoral; Antoni I. Alomar; Antoni Quintana i Gonçal López Nadal. A més, el conseller d'Educació, Damià Pons; la presidenra del Consell Insular de Menorca (CIM), Joana Barceló; l'expert en glosses Felip Munar i els grups musicals Antònia Font i S'Albaida completaran l'oferta didàctica i artística balear en la UCE. També hi serà present Bartomeu Mestre, que hi presentarà el seu darrer llibre La identitat reeixida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.