nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

El Consell prohibirà l'ampliació del club nàutic de s'Estanyol

El pla territorial permetrà ampliacions en zones massificades

El conseller d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca, Josep Melià Ques, explicà ahir en el mollet de s'Estanyol que el pla territorial de Mallorca «prohibirà i impossibilitarà l'ampliació del club nàutic de la zona costanera de Llucmajor. «Encara que el pla territorial no està definit, s'hi incorporarà la prohibició d'ampliar» el port de s'Estanyol. En aquest sentit, Melià Ques va argumentar que a les zones que mantenguin «les característiques d'usos residencials i no turístics, on hi hagi habitatges tradicionals», com és el cas de s'Estanyol, es prohibirà l'ampliació dels ports esportius.

Melià manifestà, a més, que el pla territorial que confecciona el Consell de Mallorca «ha d'influenciar i indicar els criteris que ha de seguir el Pla director sectorial de ports», redactat pel Govern balear. En referència a la intenció del club nàutic de s'Estanyol de recórrer davant el Suprem la sentència del TSJB que anul·là les llicències d'obra per ampliar el port, Melià explicà que «crec que és molt difícil que el Suprem admeti el recurs».

En qualsevol cas, Melià deixà clar que en zones molt massificades i amb una forta pressió turística es deixa la porta oberta a ampliar o a reordenar qualque port esportiu. En la mateixa línia, va voler deixar clar que el Consell de Mallorca vol construir camps de golf, perquè «si volem un turisme de qualitat i diversificar l'oferta, es pot plantejar construir camps de golf i ampliar ports esportius per atreure un turisme nàutic, però això no vol dir que vulguem fer molts camps de golf i no ampliar tots els ports», conclogué el conseller d'Ordenació del Territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.