algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Defensa alienarà 780 habitatges a Balears durant els pròxims tres anys

Per contra, dels 815 que té ara, mantindrà la propietat de 35

L'Institut estatal per a l'Habitatge de les Forces Armades (Invifas), dependent del Ministeri de Defensa, alienarà 780 pisos a les Balears durant els pròxims tres any. Segons varen explicar a aquest diari fonts de la Subdirecció General de Comunicació del Ministeri de Defensa, «a la comunitat autònoma de les Balears s'han alienat ja 89 habitatges i encara en queden 815 més». Pel que fa al futur d'aquests 815 pisos que encara manté a les Balears, el Ministeri de Defensa assegura que «l'Invifas mantindrà en la seva propietat 35 habitatges, declarats no alienables, per adjudicar-los en règim de lloguer especial».

Igualment, l'Invifas fa comptes desfer-se dels habitatges que no mantindrà en la seva propietat (tots menys 35, és a dir, 780) a curt o mitjà termini. De fet, el Ministeri de Defensa afirma que «el procés de venda s'està realitzant d'acord amb la previsió de finalitzar-lo l'any 2005. En aquest sentit, ja s'han publicat els calendaris corresponents als biennis 2000-2001, 2002-2003, i a finals del pròxim mes d'octubre es publicarà el corresponent al bienni 2003-2004».

Respecte de quins ciutadans podran optar, en un primer moment, a l'adquisició de les propietats, l'Invifas preveu que «els habitatges ocupats s'ofereixin als seus legítims usuaris i que els desocupats s'alienin pel procediment de concurs entre el personal al servei del Ministeri de Defensa». Els excedents dels ingressos que obtengui el Ministeri de Defensa de l'alienació dels quasi 800 habitatges, «una vegada cobertes les obligacions derivades del funcionament de l'Invifas, s'aplicaran a atendre les despeses derivades del procés de professionalització dels exèrcits i a reduir el dèficit inicial del pressupost de l'Estat», segons diu la Llei 26/1999 i un reial decret publicat el dos de juny del 2000.

En l'actualitat les Balears són una de les províncies on l'Exèrcit manté més habitatges de la seva propietat. Precisament, les Illes ocupen el lloc número dotzè d'entre les més de 50 províncies de l'Estat pel que fa a habitatges administrats per l'Invifas. De fet, per davant de les Balears tan sols hi ha tres dels altres quatre territoris extrapeninsulars (Las Palmas, Ceuta i Melilla) i les ciutats que acullen les bases militars més importants de la Península: Madrid, San Fernando, Ferrol, Alcalá de Henares, Saragossa, Sevilla, Cartagena i València.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.