nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El TC avala l'embargament del pis a una dona per deutes de l'exmarit

Es casaren en règim de separació de béns, però la casa era comuna

La Sala Segona del Tribunal Constitucional (TC) ha negat l'empara a una dona eivissenca que va veure com li embargaven l'habitatge que li havia estat atorgat pel jutge de família en el procés de separació matrimonial, dos anys després de la dissolució de la parella, a causa dels deutes contrets pel seu excònjuge, amb el qual s'havia casat en règim de separació de béns, però tenien la casa com a propietat ganancial.

L'afectada es va voler presentar com a part en el judici de menor quantia que es tramitava en un jutjat d'Eivissa contra l'exmarit, però les seves pretensions foren rebutjades pel jutge, en primera instància, i per l'Audicència de Palma, en apel·lació, ja que fou incapaç d'aportar la sentència ferma de separació.

La dona havia al·legat davant el TC maniobres maniquees de l'exmarit, vulneració del dret a la tutela judicial efectiva i indefensió, ja que no li notificaren els actes de procediment que finalitzaren amb l'embargament del pis. El fiscal, en el seu informe, considerà que tant el jutge d'Eivissa com l'Audiència de Palma foren excessivament formalistes en les seves resolucions, que qualificà «d'interpretacions desproporcionades» a les aspiracions de l'afectada, i proposà als magistrats que acceptassin l'empara sol·licitada per l'eivissenca.

No obstant això, el TC considera que la dona, en no lliurar la sentència de separació matrimonial, no havia acreditat la dissolució de la societat de ganancials en el moment anterior a l'embargament. La Sala Segona incideix que la resolució de l'Audiència «no és ni arbitrària ni irraonable», per no haver presentat «una documentació necessària que podria haver aportat en qualsevol fase, fins i tot en l'apel·lació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.