algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
26°

Barrumbada sobre Mallorca

La caiguda de llamps causa alguns incendis i 8.000 persones es queden sense llum

30752
Els turistes no donaven crèdit a les inundacions. | J.M.

Es van complir els pronòstics meteorològics i una tempesta, que en ocasions va adquirir dimensions de xàfec, va descarregar ahir damunt l'illa de Mallorca, ocasionant incendis per la caiguda de llamps, inundacions, talls de llum, fallades als semàfors i nombrosos accidents de circulació. Els serveis d'emergència van actuar sense descans en zones com Llucmajor, Calvià, Andratx, Inca, Artà o Can Picafort, i a Palma el temporal va afectar sobretot l'Arenal, on molts souvenirs van quedar negats. Fins al migdia la situació era d'espera a l'Illa, amb un cel encapotat que presagiava pluges fortes, tal com s'havia anunciat. A partir d'aquell moment va començar a ploure amb intensitat, de més a menys, i el caos es va instal·lar de nou a Mallorca, com cada vegada que diluvia.

En mitja hora va caure un xàfec sobre l'Arenal i Llucmajor, fet que va motivar que els bombers i la policia es mobilitzassin per atendre els les extraccions d'aigua i els cotxes que s'havien quedat aturats en meitat de la calçada. La situació va empitjorar i als talls de llum en cases i locals es va sumar el caos circulatori, amb semàfors fora de servei i carrers que semblaven rius. Pel que fa a la comarca d'Inca, les precipitacions van ser molt intenses i fins i tot va granissar, una cosa bastant atípica el mes d'agost. En concret, en aquesta ciutat es van registrar 40 litres per metres quadrat, 29 a Capdepera i 25 a Selva.

Fins a mig horabaixa Protecció Civil va mantenir l'alerta per pluges i a partir de les 17.00 el cel es va desembarassar sorprenentment a Palma i es va instal·lar de nou un sol gairebé estiuenc. Una altra conseqüència de les precipitacions va ser l'altíssima sinistralitat a les carreteres. Com a botó de mostra, el subsector de Trànsit va atendre 18 accidents a tot Mallorca en només una hora i mitja, encara que en la majoria dels casos es va tractar de danys materials. Finalment, el centre d'emergències de l'112 va informar que s'havien declarat incendis forestals a Artà, Sant Llorenç i la Colònia de Sant Pere a causa de la caiguda de llamps, ja que la tempestat va arribar amb un gran aparell elèctric. Amb tot, la totalitat dels sinistres es va apagar sense necessitat de grans desplegaments, per l'acció de la pluja.

Pel que fa als talls de subministrament elèctric, aquests afectaren gairebé 8.000 clients de Gesa-Endesa. Campos, Binissalem, Llucmajor i Algaida foren els llocs que més patiren les avaries encara que a les 13'15 hores el flux estava restablert. Per a avui les previsions meteorològiques no són gaire optimistes i s'esperen pluges localment fortes a tot l'arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.