algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Guàrdia Civil ha denunciat 440 infraccions de motos nàutiques

Posa en marxa un pla especial per controlar-ne l'ús

La Guàrdia Civil ha efectuat aquest any a les Balears 1.613 inspeccions de motos nàutiques i ha formulat 440 denúncies, la majoria de les quals relacionades amb la documentació de les embarcacions, així com amb irregularitats en la titulació dels seus patrons. La Guàrdia Civil ha posat en marxa un pla especial durant l'estiu per controlar l'ús de motos nàutiques i embarcacions d'esbarjo, així com dels ports esportius, amb la finalitat de reduir el risc d'accidents. Segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, fins ara enguany s'han efectuat a tot l'Estat 4.406 intervencions i s'han imposat ja 1.619 denúncies.

Per utilitzar motos nàutiques, en qualsevol de les seves modalitats, és necessari, segons recorda la Guàrdia Civil, haver complert els 18 anys d'edat, encara que els joves que tenen entre 16 i 18 anys podran manejar-les sempre i quan disposin del consentiment dels seus pares o tutors. Per a la conducció d'aquestes motos, en la modalitat d'ús particular, s'haurà de tenir algun dels títols de patró de navegació bàsica, d'esbarjo o iot, o bé de capità de iot o d'altres títols nàutics-esportius que ho habiliten de manera específica.

No serà necessària titulació quan les motos siguin utilitzades en la modalitat de lloguer per hores o fracció d'hora, cas en què aquestes no superaran els 54'4 CV de potència i circularan per la part interior d'uns circuits delimitats per balises, navegant totes en el mateix sentit i amb una distància mínima de 50 metres entre cada una d'elles. Totes les motos nàutiques hauran de portar enganxada a la seva carrosseria una placa en la qual figurin les normes bàsiques de funcionament, hauran d'estar matriculades, registrades i identificades, i tindran una assegurança de responsabilitat civil de subscripció obligatòria.

Les motos de lloguer hauran de tenir, a més, una assegurança d'accidents. Abans de fer-se a la mar, la Guàrdia Civil aconsella que es comprovi l'estat de l'embarcació i els equips de seguretat. Així mateix, recomana que es consulti la previsió meteorològica de la zona on es vulgui navegar, a més d'informar del pla de navegació el club nàutic o algú a terra, i que es verifiqui que la documentació reglamentària està el dia. A més a més, també és molt important no admetre a l'embarcació més tripulants que els permesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.