L'Ajuntament alerta del deficitari estat de les cases dels tarongers incloses dins del complex de l'antic convent. Per això reclama un acord entre les institucions públiques i el Bisbat, com a propietari, per envestir-hi una urgent rehabilitació. La petició es realitza arran de l'alarma que ha aixecat l'esbucament del mur del convent de les monges. L'Ajuntament té cedit l'ús de les cases, per part del Bisbat, per un termini de 30 anys. El conveni estipulava que en els 8 primers anys s'hi havia de fer una inversió corresponent com a mínim al 2% del pressupost municipal. En aquests anys la inversió ha estat molt superior.
Ara com ara l'Ajuntament pot treure un mínim profit de les cases i tan sols les empra com a magatzem. Els cruis a les parets són una constant. La humitat i els problemes estructurals amenacen bona part de les cases i a l'antic claustre només queden dues de les primitives arcades. Aquest panorama dóna com a resultat la necessitat de realitzar-hi una inversió molt forta. El batle, Joan Jaume, diu que «abans de dur-hi a terme qualsevol reforma és necessari tenir clar que s'hi vol fer». Jaume reivindica que les cases es podrien convertir en una residència per a la gent gran o bé només un centre de dia.
Aquest ús seria compatible amb un petit museu etnogràfic que es podria complementar amb les marjades dels tarongers. L'Ajuntament ha indicat que notificarà a Patrimoni del Consell l'incident del mur esfondrat. El cap del servei de Patrimoni, Miquel Barceló, lamentà l'incident i indicà que es tracta d'un patrimoni valuós però sense una protecció específica. Barceló exposà que la reconstrucció del mur correspon al Bisbat, però que el Departament de Cultura del Consell té línies de subvenció per a aquestes obres.