algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Realitzen un simulacre a Illetes per evitar possibles tragèdies

Una explosió fictícia mobilitzà un ampli dispositiu d'emergència

L'antiga presó militar d'Illetes, actualment abandonada, va servir ahir d'escenari per a un simulacre de catàstrofe que va reunir més de 30 efectius de Protecció Civil, bombers i ambulàncies, que van simular una tremenda explosió amb el resultat de diverses morts, ferits i alguns desapareguts. L'exercici enquadrat en les «Jornades d'Assistència Urgent en Catàstrofes», organitzades per l'Ajuntament de Calvià i supervisades per l'Institut Balear de Seguretat Pública es va iniciar a les deu del matí, amb la fictícia explosió a la presó, que va desembocar en una igualment tragèdia.

Els equips de rescat es van posar en marxa sense demora i els primers a actuar van ser els bombers, que van donar grans quantitats d'aigua per poder sufocar les flames i refredar les parets. A continuació van entrar en acció els voluntaris de Protecció Civil, que van examinar les instal·lacions afectades, van comptabilitzar ràpidament les «morts» i «ferits» i van efectuar un balanç provisional de la situació.

Els darrers a comparèixer van ser els sanitaris de les ambulàncies, que van prestar assistència allà mateix. Les «víctimes» van ser col·locades sobre lliteres i després evacuades a l'hospital, mentre cans ensinistrats cercaven els desapareguts. En aquest sentit, va ser digna de ressenyar la tasca del ca pastor alemany «Baloo», un magnífic exemplar de 8 anys, que ha estat en les principals tragèdies humanitàries dels últims anys, des del terratrèmol de Turquia de 1999 fins al sisme de Taiwan del 2000.

L'animal, que l'any que ve es «jubila», va cercar sense descans els desapareguts i supervivents de l'«explosió» i el seu tremend olfacte va ser molt lloat pels presents. En les jornades ha impartit classes el doctor Antonio Ulloa Reinosa, assistit per José Julio Uría Jara, i ahir van seguir l'exercici a Illetes José Antonio Navarro, director de seguretat de l'Ajuntament de Calvià, i Manuel Barnés, coordinador de Protecció Civil. L'objectiu n'era preparar el personal d'emergències en cas de tragèdies reals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.