algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PSOE vol saber totes les ofertes rebudes per la compra de la Tras

Caldera denuncia que «el transport marítim queda a mans de Matutes»

El PSOE ha demanat al Govern que lliuri al Parlament els quaderns de venda i les ofertes de compra rebudes per la companyia Trasmediterránea i ha exigit transparència en el procés de privatitzacions, que considera que ha beneficiat els «amics del PP» i ara un exministre com Abel Matutes. IU va realitzar ahir crítiques semblants, mentre que en canvi els sindicats UGT i CCOO valoraren satisfactòriament l'adjudicació, ja que respecte de les garanties negociades amb la Sepi. El portaveu del grup socialista, Jesús Caldera, va reclamar ahir «en nom dels ciutadans» aclariments per l'adjudicació de la naviliera pública al consorci empresarial encapçalat pel grup constructor Acciona, en el qual participa Matutes.

Caldera manifestà que només reclama transparència, encara que recordà que la presidenta del Congrés, Luisa Fernanda Rudí, ja havia desestimat la petició d'empara del seu grup davant de la negativa de l'Executiu a facilitar la documentació demanada per l'oposició en tot el procés de privatitzacions. Després de destacar que encara no s'han emès els informes del Servei de Defensa de la Competència, ni del Consell Consultiu de Privatitzacions, Caldera va destacar que la decisió d'adjudicar l'empresa perjudicarà la competència.

Segons el portaveu socialista, el transport marítim amb les Balears «queda en mans del senyor Matutes» i recordà que les navilieres Pitra i Umafisa pertanyen al grup empresarial controlat per l'exministre, mentre que Baleria, que també cobreix les línies Península-Balears, té concerts comercials amb Matutes. El PSOE calcula que el 90% del transport marítim de la Península amb les Balears està controlat per Matutes.

La Tras ha ampliat la seva oferta de places a Menorca per al mes d'agost com a resposta a la forta demanda que, incrementada els darrers dies pel cas Turbocat, s'ha produït des de mitjan juliol. La demanda de places s'explica per la suspensió del servei del catamarà Turbocat, que ha afectat unes 15.000 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.