algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El 71% dels perceptors de la Renda Mínima de Mallorca viuen a Palma

Els estrangers, en totes les Illes, suposen més d'un 10% dels beneficiaris

El 71'5 per cent de les famílies perceptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) de Mallorca viuen a Palma. Això significa que la proporció de beneficiaris a Ciutat és molt major que a la resta de l'Illa, ja que la capital reuneix poc més del 50 per cent de la població. Segons l'estudi de la professora Maria Antònia Carbonero, i presentat ahir també per la consellera de Benestar Social del Govern, Fernanda Caro i el Director General de Planificació Social, Antoni Sancho, a Mallorca es concentren 1.609 famílies que entre 1996 i el 2001 s'han beneficiat de la RMI. És a dir, més del 75 per cent del total de les famílies són mallorquines.

Igualment, les famílies receptores a Mallorca es caracteritzen per tenir un perfil en el qual predominen dones i majors de 55 anys. A més, els nuclis de convivència solen ser o de cinc o més components o monoparentals. Una altra dada rellevant és que l'11 per cent són d'origen estranger. D'altra banda, el 31'7 per cent no té estudis o és analfabet i la majoria viuen a pisos de lloguer, i alguns, fins i tot, en habitatges cedits o irregulars. Pel que fa a la situació de necessitat detectada entre les famílies receptores de la RMI a Mallorca, la majoria tenen problemes d'integració social o laboral.

A Menorca el perfil actual és, sobretot, de les persones menys insertables i dels nous arribats de l'estranger. Concretament, els procedents de fora de l'Estat espanyol són un 23 per cent. Així i tot, a l'Illa del nord predominen entre els beneficiaris de la RMI les dones i les llars monoparentals, tot i que també hi ha un bon nombre de persones que viuen soles que la reben. Malgrat tot, el nombre de perceptors a l'Illa ha disminuït en els últims anys. A les Pitiüses la major part dels receptors són dones, peninsulars i estrangers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.