algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

«Trasmediterránea augmentarà oferta de passatge i càrrega cap a les Illes»

Juan Sáez és el president del consorci adjudicatari

El president del consorci adjudicatari i director general de la divisió de Serveis Logístics d'Acciona, Juan Sáez, aclareix el futur de la naviliera Trasmediterránea a les Illes, anunciant creixements en el passatge i, fonamentalment, tot el que afecta la càrrega. Juan Sáez és un perfecte coneixedor de la realitat balear, ja que en la seva etapa com a president d'Iberia i director general d'Air Europa va viure molt de prop tots els detalls del transport aeri i interinsular, i per això entén la preocupació que ha suscitat la privatització d'Iberia en l'àmbit empresarial i polític.

Sáez, en aquest sentit, afirmava ahir des del seu despatx a Madrid: «Tenim el compromís ferm de complir el pla industrial, al marge que el consorci (Acciona, CAM i els grups Matutes, Armas i Aznar) té contracte amb l'Estat per al servei en exclusiva de les línies fins al 2007. Balears, dins dels plans estratègics, és una de les zones de negoci en les quals incrementarem la nostra activitat. Hi ha interès exprés per desenvolupar les activitats al port de Barcelona, on hi ha un clar objectiu de complementar els serveis quant a passatgers i càrrega amb Balears. S'augmentarà el passatge i la càrrega i es rellançarà tot el relacionat amb infraestructures».

El president del consorci adjudicatari, en el qual Acciona disposa del 55%, afirma que la participació del grup Matutes (12%) «té un important factor logístic, ja que complementarà l'activitat de Trasmediterránea en el trànsit marítim interinsular. Les navilieres de Matutes (Pitra i Umafisa) cobreixen tota la zona balear amb la Península. Mantindrem l'actual esquema de col·laboració i s'actuarà amb aquestes navilieres en qualitat de codi compartit, en llenguatge aeronàutic». En la mateixa situació es té previst actuar a les Canàries amb les navilieres del grup Armas (el 8 per cent del consorci).

Reaci a parlar de volums i xifres de negoci, Sáez deixa molt clar que se cerca la rendibilitat, «hi ha marge per a això». Les previsions apunten que Trasmediterránea obtindrà en aquest exercici uns resultats de 30 milions d'euros, i és en aquests moments una companyia sanejada. «Consolidarem les actuals 30 línies, obrirem noves rutes per desestacionalizar l'activitat i promourem activitats complementàries a les zones on operam», apunta. Així mateix, no descarta que a curt o mig termini s'implementi l'activitat de creuers i els contactes amb els grups turístics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.