algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Consell posa en marxa un centre de menors a les cases de Son Jeroni

L'immoble acollirà un màxim de 15 adolescents per a estades de curta durada

El Consell Insular ha posat en marxa un centre d'acollida de menors a les cases de l'antiga possessió de Son Jeroni. Les cases estan situades dins del terme municipal de Muro en direcció cap a Santa Margalida. Aquesta és la ubicació provisional que s'ha trobat a una infraestructura polèmica que hagué de traslladar-se de Son Espanyolet i es Rafal a Palma i després de Bunyola per l'oposició dels veïns. El Consell ha llogat aquest gran immoble a una entitat alemanya que l'havia gestionat primer com a residència geriàtrica i després com a centre per a marginats. Tot i que el centre ja fa setmanes que funciona amb normalitat, les cases no disposen de tots els serveis necessaris i tampoc no estan adaptades a les necessitats dels joves.

Per aquest motiu, s'hi han començat a envestir una sèrie de petites obres i fins i tot s'ha demanat per fer arribar una línia elèctrica a les cases, ja que ara es funciona només amb un generador de corrent i uns panells solars. El cap del Servei d'Atenció als Menors del Consell, Manuel Gordo, explicà que aquest «tipus de centre s'ha d'emplaçar en algun lloc i la societat s'ha de sensibilitzar que s'ha d'intentar donar una sortida a aquests joves per tal de reinserir-los socialment». En aquest immoble es donarà assistència continuada les 24 hores del dia a un màxim de 15 joves d'entre 14 i 17 anys, tot i que normalment hi solen passar com a màxim una desena de persones.

Gordo precisà que el centre funcionarà de manera totalment aïllada del poble i que, per tant, no crearà cap mena de molèstia als veïns. Així, digué que no es facilitaran sortides ni activitats dins del poble, ni tan sols escolarització. En aquells casos en què s'hagi de fer una segona fase de reinserció del jove, es durà a terme a Palma. Gordo també assenyalà que «la Part Forana ha de començar a donar suport a aquest tipus d'infraestructures». En aquest sentit, recordà que tots els centres de menors es concentren a Palma, exceptuant el que existeix a Manacor.

El responsable del Consell indicà que s'ha negociat amb l'Ajuntament de Muro el funcionament del centre d'acollida. En aquesta línia, s'ha arribat a un principi d'acord pel qual les instal·lacions poden funcionar de manera provisional almanco fins l'octubre, quan ja se sabrà si es disposa d'una ubicació alternativa o aquesta resulta definitiva. Mentres- tant, el Consell ha començat a tramitar amb l'Ajuntament tots els permisos legals necessaris tant per al funcionament del centre com per a les obres a fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.