muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

La primera línia de sa Coma s'inundà d'aigües residuals per una avaria

La ruptura de l'estació de bombeig provocà l'incident que indignà els comerciants

La ruptura de l'estació de bombeig de sa Coma va produir el vessament d'aigües residuals en primera línea de sa Coma impregnant l'ambient d'una forta olor i aixecant la indignació de comerciants i de veïns. Els fets es produïren dimarts a la nit cap a les 21 hores i, segons el tècnic de l'Ajuntament de Sant Llorenç, Josep Colom, s'estima que potser s'han vessat uns 700 metres cúbics. El problema es va resoldre ahir migdia amb un camió que xuclava l'aigua i, després, la zona va quedar neta amb un grup de pressió i amb detergent. La part més afectada, perquè és el punt més baix, va ser la rotonda del carrer Arboceres, que es va omplir d'aigua bruta. L'olor era gairebé «insuportable» i els turistes i els vianants manifestaren les seves queixes i es mostraren molt interessats a saber què era el que havia passat.

Així mateix, els comerciants criticaren la «desídia de l'Ajuntament» ja que segons explicà un dels afectats, Joan Font, «ahir vespre "dimarts per al lector" informàrem un parell de vegades la Policia Local que s'estava vessant molta de porqueria; ens va dir que compareixeria i ningú no va venir. L'Ajuntament de Sant Llorenç mostra una molt mala imatge del turisme». Colom explicà què era el que havia produït aquest vessament: «A l'estació central de bombeig, ubicada a l'avinguda de les Palmeres de sa Coma, s'ha cremat la bobina d'un connector, que és allò que produeix el canvi de subministrament elèctric de la xarxa. Com que es va fondre, les bombes grosses quedaren sense subministrament i, tractant-se d'una hora punta, devers les 21.00 la petita no va bastar per bombejar i per aquest motiu tota l'aigua va anar al mateix punt».

Per la seva banda el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, va exposar davant d'aquest incident la necessitat de «construir una nova estació de bombeig perquè la xarxa hídrica no estigui tan saturada. Els darrers anys, la població de sa Coma s'ha incrementat i amb l'afluència de turistes l'estació actual ja no basta». El pressupost d'aquesta nova estació seria d'uns 360.000 euros. Puigròs va comentar que «aquest projecte s'enviarà a la Conselleria de Medi Ambient perquè el pugui estudiar i complementar amb altres serveis addicionals i evitar aquests incidents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.