algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Balears té la segona major densitat d'empreses hoteleres de tota la UE

Així es desprèn d'un informe de l'Oficina d'Estadística de la UE

Un informe de la Unió Europea (UE) revela que les Illes Balears registren la segona major densitat de petites i mitjanes empreses "Pimem" del subsector de l'hostaleria i de la restauració de tota la UE. Exactament, a les Illes Balears hi ha registrades més de 19 empreses hoteleres i dedicades a la restauració per cada mil habitants, densitat tan sols superada per la de la regió portuguesa de l'Algarve, on hi ha 39 empreses hoteleres i dedicades a la restauració per cada mil habitants. Aquestes dades procedeixen d'un informe de l'Eurostat, l'Oficina d'Estadística de la Unió Europea. El document també reflecteix que un 19 per cent de les petites i mitjanes empreses de les Balears es dediquen al subsector de l'hostaleria i de la restauració.

Per davant, amb més pes entre els petits i mitjans negocis, hi ha el subsector del comerç, ja que per cada cent petites i mitjanes empreses de les Balears, 35 es dediquen a aquesta activitat. A continuació de les petites i mitjanes empreses hoteleres i de la restauració, vénen les empreses que es dediquen a la construcció, que suposen el 16 per cent del total de les petites i mitjanes empreses de les Balears. Finalment, els petits i mitjans negocis dedicats a la indústria suposen el 10 per cent del nombre total de petites i mitjanes empreses. L'informe assegura que, en total, a les Balears hi ha 103 petites i mitjanes empreses per cada mil habitants, cosa que fa que la nostra Comunitat Autònoma sigui la setena regió de la UE i la primera de l'Estat espanyol amb més densitat d'empreses d'aquest tipus. Per davant, tan sols hi ha les regions continentals portugueses i una de Suècia, Vätsverige.

L'informe de la Unió Europea conclou que «les regions que presenten un índex d'ocupació elevat es caracteritzen sovint per una forta densitat d'empreses, tant de petites i mitjanes com de grans». Aquest és el cas de les Balears, on més del 50 per cent de les persones que tenen edat de fer feina estan ocupades.

Un teixit empresarial important  
El teixit empresarial balear, format per negocis petits i mitjans, és el setè més important de la Unió Europea. No és per casualitat, per tant, que les Balears tenguin un dels índexs d'atur més baixos i una renda per sobre de la mitjana de la Unió Europea. Al marge del debat sobre deixar entrar grans superfícies comercials a les Balears, no s'ha d'oblidar que el nostre benestar es basa en l'empresa local.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.