algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 12.82°
18°

L'ocupació hotelera baixa un 20% per Setmana Santa a la zona nord

El mal temps dels darrers dies ha perjudicat de manera especial l'oferta complementària

L'ocupació hotelera durant les festes de Setmana Santa a la costa nord de l'Illa ha caigut entre un 20% i 25% respecte a l'any passat. En aquests moments, l'ocupació oscil·la entre el 60 i 65 per cent. La pluja que caigué de manera persistent durant tot el dia d'ahir perjudicà de manera especial l'oferta complementària de la zona que ahir oferia un aspecte hivernal. La majoria de les federacions hoteleres de la zona apunten que la demanda ha experimentat una disminució a causa d'un seguit de causes tant del mercat intern com de l'internacional.

El municipi de Pollença que, majoritàriament viu del turisme britànic, té aquests dies una ocupació del 65 per cent. El gerent de la cadena hotelera pollencina, Ramon Crespí, assenyala que l'ocupació d'aquesta Setmana Santa és un 20% menor que la de l'any passat. Per la seva part, el president de la Federació hotelera d'Alcúdia, Miquel Ramis, assegura que l'ocupació de la Setmana Santa a la zona s'ha reduït un 25% en comparació a l'any passat. Ramis atribueix aquest descens «a les conseqüències de l'11 de setembre i a la mala política duita a terme per l'executiu autonòmic».

De la trentena d'hotels de la Platja de Muro, una quinzena estan oberts. L'oferta turística de la zona va dirigida al turista de classe mitja alta. El responsable de la Federació hotelera de la Platja de Muro, José de Luna, destacà que el turisme alemany ha experimentat una baixada del 15% en relació a l'any passat. José de Luna creu que el turisme ha experimentat un descens considerable al fet que la Setmana Santa s'hagi avançat. «S'han oferit preus reduits per als residents, però la demanda s'ha diluït entre tanta oferta», afegeix.

A la zona de Can Picafort l'ocupació de la planta hotelera no difereix respecte de la de l'any anterior que ja se situava entorn al 70 per cent. El gerent de la Federació hotelera de Can Picafort, Antoni Munar, afirma que «quan la Setmana Santa s'avança, hi ha pocs hotels oberts a la zona». Munar assenyala que aquest any tan sols han obert el 10% dels hotels. Munar afegeix que és normal que la majoria del hotels de la zona no obrin per Setmana Santa ja que el turisme que ve és eminentment estacional. La tendència és que el turista alemany o britànic s'hi acosti a partir del mes de maig fins a octubre i són pocs els turistes espanyols que s'interessin per Can Picafort. A diferència d'altres zones turístiques com Alcúdia, el 80% de l'oferta complementària està tancada festa. En aquests moments, s'està duent a terme la rehabilitació del passeig marítim que va quedar destruït a causa del temporal del passat mes de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.