algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

La FEMP crea el grup de treball de prostitució proposat per Fageda

El batle de Palma ho demanà a la Comissió Executiva de juny

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha creat el grup de treball sobre prostitució, una petició que va realitzar el batle de Palma, Joan Fageda, en la reunió de la Comissió Executiva de l'Entitat celebrada al castell de Bellver de Palma el dia 5 de juny del 2001, amb la presidència de Rita Barberà. L'objecte d'aquest grup és «realitzar un estudi sobre la situació que l'exercici de la prostitució genera a les grans ciutats per tal d'establir criteris d'actuació conjunta a tots els municipis i posteriorment plantejar solucions», explicaren fonts de la FEMP.

La petició va ser elaborada per part del batle de Palma, Joan Fageda, després dels nombrosos problemes que es varen registrar durant l'any passat a causa de la prostitució en els carrers de Ciutat. El batle va elaborar personalment un estudi i proposà mesures d'actuació de tot tipus, però bàsicament de seguretat ciutadana (demanda de documents d'identitat a totes les prostitutes i control de la immigració il·legal); de serveis socials, i la promoció de canvis legislatius a Madrid.

El nou grup de treball està format per part del president de la Comissió de Serveis Socials i Accessibilitat, pel batle de Puente Genil, Manuel Baena Cobos; de la de Protecció Ciutadana, el batle de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho; la Presidenta de la Comissió de la Dona, la batlessa de Bonrepos i Mirambel (Castelló), Vicenta Bosch; i es complementa amb els regidors d'Agüimes, Francisca Domínguez; Fuenlabrada, Lucila Corral; Getafe, Francisco David Lucas; León, Inés Prada; Madrid, Maria Tardón; Màlaga, Victoria Romero; Donostia, Susana García Chueca; València, Marta Torrado, i Saragossa, Antonio Suárez.

Així mateix, s'ha de destacar que el ple del senat del sis de febrer va aprovar la creació d'una comissió especial d'estudi sobre la realitat i problemàtica que, en l'àmbit jurídic, econòmic, polític i social, planteja el fenomen de la prostitució. La creació d'aquesta nova comissió va comptar amb el suport de tots els grups parlamentaris i va ser iniciativa del senador de CIU, Jordi Xuclà, que assegurà que «s'ha experimentat una notable mutació en els darrers anys amb l'entrada de xarxes organitzades de prostitució i immigrants il·legals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.