algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Els majoristes preveuen problemes d'imatge i un perjudici en les vendes

Veus properes a la patronal afirmen que un 60% d'hotelers assumirà el cost de l'ecotaxa

La patronal de touroperadors alemanys, la DRV, coincideix amb l'actitud de la patronal d'agències de viatge i touroperadors britànics, ABTA, i adverteix que l'ecotaxa generarà «greus problemes d'imatge per a les Illes, quan els hotelers la cobrin als seus clients», extrem que, d'altra banda, no és tan clar, ja que algunes veus entre el sector afirmen que molts empresaris optaran per assumir el seu cost, ja que no el podran incloure en el preu del paquet i per evitar haver de cobrar-la als seus clients. En tot cas, les dues patronals donen per segur que el cobrament de l'impost durant l'estiu generarà problemes entre els turistes i que aquests els traslladaran a l'opinió pública dels seus respectius països, la qual cosa perjudicarà les vendes de reserves d'últim minut, vendes que, en últim extrem, estaran més marcades per les ofertes de les diferents destinacions.

La DRV i l'ABTA consideren que l'aplicació el maig de l'ecotaxa generarà greus problemes d'imatge per a les Balears com a destinació turística, i afirmen també que el Govern s'equivoca en aplicar l'impost «en el moment menys adequat», caracteritzat per la paralització de les reserves a Alemanya i el Regne Unit. La decisió d'incloure l'impost als paquets dependrà, en últim extrem, de la decisió de cada empresa, encara que en el seu darrer comunicat, DRV va afirmar que no l'inclouran per no donar suport a un tribut amb el qual no estan d'acord.

Entre els majoristes alemanys, la TUI, per exemple, afirma que no inclourà l'ecotaxa en els seus pròxim catàlegs i negociarà, com a màxim, augments de l'IPC en els preus dels hotels. Els hotelers hauran de fer-se càrrec d'un sobrecost que probablement aconseguiran per pujada de preus dels serveis de cada establiment, segons TUI. Thomas Cook encara no ha decidit com avisar els seus clients ja reservats i tampoc no tenen previst incloure l'impost en els seus pròxim catàlegs. «Alguns hotelers voldran repercutir-nos el preu als pròxims contractes i d'altres no ho faran», afirmen.

Algunes veus entre membres associats a la Federació Hotelera de Mallorca afirmen que al voltant de 600 propietaris d'hotels de Balears, sobre un total de 1.000, assumiran personalment el cost de l'ecotaxa. «Molt pocs de nosaltres estan en condicions de comunicar als majoristes que el preu de les vacances s'ha incrementat», assenyalà un afiliat a la patronal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.