nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Condemnat a quinze anys de presó l'autor del crim de Can Picafort

El jurat popular ja l'havia declarat culpable d'un delicte d'assassinat

El jutge Antoni Terrasa, president del tribunal de la Secció Primera de l'Audiència de Palma, ha sentenciat a quinze anys de presó José Antonio Espejo Martín, que la setmana passada va ser declarat culpable d'un delicte d'assassinat. El jutge reflecteix en la sentència el veredicte que va emetre el jurat popular, que va declarar l'acusat culpable d'aquest delicte amb l'agreujant d'acarnissament i amb la circumstància atenuant de trobar-se sota els efectes de l'alcohol. El jutge Terrasa imposa una pena de presó que no coincideix amb la que demanaven el fiscal i l'advocat de l'acusació, que reclamaven 17 anys de presó. Quant a les indemnitzacions, el jutge condemna l'acusat a indemnitzar amb 96.200 euros el fill de la víctima i amb devers 15 mil més els seus pares.

Aquest crim tingué lloc a la localitat de Can Picafort la nit del dia 1 d'octubre de l'any 2000 i va costar la vida a Félix Lamela, un picapedrer d'origen gallec que aquella nit va sortir de copes amb l'acusat. Els dos homes, que vivien al mateix edifici, anaren a diversos bars de la zona i hi va haver diversos testimonis que els veieren discutir. A pesar del fet que l'acusat va mantenir que era innocent, el jurat no va creure la seva declaració i va arribar a la conclusió que havia mort el seu amic quan va entrar al portal de l'edifici on vivien, després d'haver estat discutint, possiblement per un motiu econòmic.

Sobre el crim, l'acusat va dir que aquella nit no va sortir del bar amb Félix, sinó que la víctima se'n va anar abans. Va explicar que quan va arribar a l'edifici el seu amic estava estès en terra, damunt un gran bassiot de sang, però que ell no l'havia apunyalat. El jurat, finalment, no el va creure.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.