algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

L'ocupació hotelera davalla un 0'56% respecte a Pasqua del 2001

AENA preveu més passatgers que a la mateixa setmana de l'any passat

L'ocupació hotelera durant la Setmana Santa només davallarà un 0'56% respecte de l'any passat, segons dades aportades pel Centre d'Investigacions i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB), organisme dependent de la Conselleria de Turisme. L'estudi realitzat pel CITTIB anuncia que la pujada més important s'experimentarà amb un 73'83% d'ocupació, la qual cosa suposa un augment del 31'03% respecte de l'any passat, i a Eivissa, on es registrarà una ocupació del 90'42%, un 14'02% més que la que es produí durant l'any 2001.

A Menorca es preveu una ocupació del 85'15%, un 7'25% més respecte del 2001, mentre que Mallorca és l'única illa que pateix un descens del 7'61%, amb una ocupació prevista del 63'89%. D'altra banda, Aena féu ahir públiques les seves previsions, que apunten cap a un augment del 14'6% en el nombre de passatgers que arribaran a l'aeroport de Son Sant Joan, i un increment del 6'10% en el nombre de vols. La comparació s'efectua en aquest cas no respecte de la Setmana Santa del 2001, sinó de la mateixa setmana de març. En concret, Aena anuncia que arribaran a Palma 2.819 aeronaus carregades amb 265.429 passatgers.

Si es pren com a referència no la mateixa setmana de març, sinó les vacances de Pasqua, aleshores les estimacions d'Aena canvien, ja que auguren davallades del 18'84% en el nombre de passatgers i del 15'94% en el nombre d'aeronaus. Malgrat les previsions del Govern, la Federació Hotelera de Mallorca assegurà ahir a Diari de Balears que no ha notat cap increment en les reserves de darrer moment per aquests dies, i que s'espera, en paraules de Pere Cañellas, «una Setmana Santa tranquil·la». Segons la Federació, un 20% dels hotels ha endarrerit la seva obertura per les males perspectives.

Un passeig per Palma  
Una passejada pel centre de Palma permet a un observador no gaire atent descobrir que, malgrat les previsions més catastrofistes, la considerable presència de turistes és una evidència que s'imposa amb força. Es tracta d'una percepció que el vianant no pot evitar de cap manera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.