algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La Sala pot deixar d'ingressar 600.000 euros per l'explotació de les platges

Les empreses licitadores presenten ofertes a la baixa per la situació del litoral

Les arques municipals de Muro poden deixar d'ingressar prop de 600.000 euros (100 milions de pessetes), per l'explotació de les platges. Així es dedueix de les ofertes econòmiques de les empreses que s'han presentat al concurs convocat per portar el lloguer de gandules i para-sols. L'any passat es varen ingressar 1'1 milions d'euros (183 milions de pessetes) pels vuit lots de platja. Enguany com a molt es podran arribar als 510.000 euros (85 milions de pessetes) agafant les ofertes econòmiques més bones.

Les raons esgrimides pels empresaris davant l'Ajuntament per justificar la reducció fan referència al mal estat en què es troben les platges. El batle, Miquel Ramis, explica que també s'emparen en un menor volum dels turistes per l'ecotaxa. Les ofertes han sorprès encara més els responsables municipals, si es té en compte que decidiren pujar les tarifes que es podien cobrar per compensar una possible baixada de turistes. L'increment autoritzat era del 17%, de forma que pel lloguer d'una gandula o una ombrel·la enguany es podien fer pagar 3'5 euros (582 pessetes).

El batle Ramis va deixar ben clar que l'Ajuntament no acceptarà unes ofertes tan baixes de cap de les maneres. Ramis va expressar que «estudiarem si negociam una sortida viable amb les empreses licitadores o si bé feim tornar enrere el concurs». Per aquest motiu fa comptes consultar a tots els grups municipals quina decisió es pren finalment.

Una ruïna  
El batle, Miquel Ramis, ha reconegut ben clarament que adjudicar la concessió de les platges a uns preus tan baixos posaria les arques municipals en una situació molt delicada. I és que aquests 600.000 euros suposen, ni més ni manco, que una reducció del 10% en els ingressos municipals prevists per enguany. Les inversions municipals previstes en serien les perjudicades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.