algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La propietat de Santueri rebutja una oferta de compra alemanya

La família vol que la finca continuï sent un patrimoni mallorquí

Els propietaris de Santueri han rebutjat una oferta de compra milionària per la finca en la qual s'inclou el castell. Segons explicà Joaquim Vidal, un dels propietaris, «l'oferta procedia d'un multimilionari alemany molt conegut però nosaltres estimam la nostra terra i no volíem que passàs a mans estrangeres». Vidal no volgué desvelar ni el nom ni la quantitat oferida pel milionari, així i tot, diferents informacions apunten que la xifra era superior als 1.400 milions de pessetes pagats per Raixa.

S'ha de tenir en compta que la finca és una de les de més extensió de Felanitx i en ella, a més del castell roquer, hi ha construïdes unes cases de possessió molt valuoses. Quant a una possible compra per part de les administracions, Vidal afirmà que «com tot, sempre se'n podria parlar» però el que realment a hores d'ara importa a la família és que «el castell realment sigui objecte d'una restauració i es condicioni com cal a la seva importància». Amb aquestes paraules Joaquim Vidal feia esment als plans del Consell per adequar aquest espai i afirmà que «com tot, sembla que aquests doblers públics mai no arriben».

El pla de Castells del Consell inclou diverses actuacions al castell de Santueri, considerat el més emblemàtic castell roquer de Mallorca. Amb ell, d'aquestes característiques només es conserven el d'Alaró i el castell del Rei, a Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.