nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

El Bild dedica dues planes a les crítiques dels TO alemanys a l'ecotaxa

Els majoristes alemanys reiteren les seves crítiques contra l'ecotaxa

Els caps dels cinc principals majoristes de viatges alemanys varen reiterar les seves crítiques a l'ecotaxa que es cobrarà a les Balears a partir de maig, en declaracions que publica avui el diari Bild am Sonntag, però creuen que continuarà sent el 2005 la destinació número u per als alemanys. El rotatiu, que els va entrevistar a la Bossa Internacional del Turisme (ITB) clausurada a Berlín el passat dia 20, dedica dues pàgines a la qüestió d'aquest impost ecològic que entrarà en vigor a partir de l'1 de maig, amb el títol «Mallorca ha de tornar a aprendre a lluitar pels seus visitants». L'ecotaxa gravarà les pernoctacions en establiments hotelers de l'Arxipèlag balear a una mitjana d'un euro per persona i dia, i els al voltant de 60 milions d'euros anuals que el Govern regional preveu recaptar es destinaran a projectes mediambientals.

El cap d'Alltours Flugreisen, Kurt Uebachs, recorda que l'Associació Alemanya d'Agències de Viatges, en la qual estan representats tots els grans majoristes de viatges del país, ha protestat de forma «vehement» contra l'impost ecològic, i afirma que «estam tots d'acord. Això no ho necessitam! «La manera com aquesta qüestió ha estat publicitada pel Govern de Balears recorda el bandidatge d'altres temps. Ho deim ben clar: no demanarem als nostres clients que passin per caixa», assenyala el responsable de Rewe Touristik, Dietmar Kastner. El director de l'operador Thomas Cook, Detlef Altmann, pronostica que «el nombre de turistes alemanys a Mallorca es reduirà si no es corregeix aquesta qüestió».

Per Altmann, «si un se centra només en turisme de qualitat en finques i cases de camp, llavors ja no hi ha al mercat alemany quatre milions de turistes, sinó només 500.000», ja que «a Mallorca el turisme de qualitat, les vacances familiars i a preus econòmics encaixen molt bé juntes». Volker Boettcher, cap del majorista de viatges TUI "el major d'Europa", preveu que «quan arribin els primers informes sobre previsions de reserves s'assolirà molt ràpid a Mallorca la serenitat», i afegeix que «estic segur que Mallorca ha d'aprendre de nou com lluitar per atreure visitants».

Respecte a la temporada estiuenca, Uebachs pronostica que «viurem un any fort, però arribarà una mica més tard del normal», una mica en el que coincideix Altmann, qui assegura que «les famílies reserven molt tard, i estam convençuts que molts ciutadans només han retardat els seus plans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.