muy nuboso
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

El viver genètic de Menut aprofita el Dia Forestal per obrir les portes

Fins avui es podran fer visites guiades per les seves instal·lacions

La celebració del Dia Forestal Mundial el passat dia 21 és el motiu pel qual la Conselleria de Medi Ambient ha organitzat, aquest cap de setmana, unes jornades de portes obertes al viver genètic de Menut. Fins avui, els visitants podran realitzar un itinerari per les instal·lacions del viver en petits grups, guiats per monitors, i visitar la distribució de plantes forestals produïda en el propi viver.

A migdia d'ahir, unes 30 persones ja s'havien acostat fins a Menut per conèixer de prop les instal·lacions, encara que s'espera que sigui avui el dia de major afluència a la finca pública. L'objectiu pel qual la Conselleria de Medi Ambient organitza aquestes jornades de portes obertes és per fer arribar als ciutadans la necessitat de conservar la diversitat de la nostra flora autòctona i la conveniència de fer-la servir per a jardineria i obra pública, ja que això constitueix una bona mesura d'estalvi d'aigua. El viver genètic es dedica, entre d'altres funcions, a la producció dels planters necessaris per a les repoblacions en espais naturals protegits, finques públiques, finques en conveni i forests de particulars.

El viver de Menut és una instal·lació que es troba en funcionament des dels anys 30. Després que gràcies a la seva funció s'hagin repoblat centenars d'hectàrees de bosc, amb una funció principal de recuperació forestal, la Conselleria de Medi Ambient ha establerts uns criteris de funcionament dirigits no tan sols a la repoblació, sinó també a la producció de planters d'altres espècies d'interès ecològic, contribuint així a la conservació de la biodiversitat genètica de la vegetació de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.