algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El ple recorda al Govern d'Antich la necessitat de fer un conservatori

El Consistori insta SFM a millorar els accessos a l'estació del tren

L'Ajuntament d'Inca recorda al Govern balear el seu compromís de construir un conservatori comarcal a la ciutat i de remodelar els accessos a l'estació del tren. El ple municipal va aprovar ahir, per unanimitat, dues mocions de l'equip de govern popular amb les quals es recorda al Govern de les Balears la necessitat de realitzar dos projectes que va prometre a la ciutat. El Ajuntament aprovà, fa anys, la cessió al Govern d'un solar de 10.176 m2 ubicat al barri de Crist Rei Nou, amb l'objectiu que la Conselleria d'Educació hi construís un conservatori. «El temps passa, la comarca necessita unes instal·lacions dignes per a l'educació musical i en un solar on ens agradaria que cresqués la cultura només hi creix l'herba», va dir el batle, Pere Rotger.

El PSM ja va reivindicar, l'any passat, la creació d'un conservatori comarcal a Inca. «Aprofitant que el PSM governa, en aquests moments, a la Conselleria d'Educació, creim que és un bon moment per reivindicar allò que demanam des del 1996», va manifestar la regidora d'Educació, Joana Rosselló. D'altra banda, ahir també es va aprovar una altra moció del PP que insta Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) a solucionar els problemes de trànsit de vianants i vehicles als dos passos a nivell del tren i a elaborar el projecte de remodelació dels accessos a l'estació. El regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, va explicar que «des d'SFM ens asseguraren que el projecte estaria llest en tres mesos, però han passat tres anys i no l'hem vist».

S'ha de recordar que per a aquest projecte falta que l'Ajuntament adquireixi uns terrenys privats que hi ha just al costat de l'estació del tren, actualment molt abandonats, i amb els quals es podrà solucionar el problema del pas a nivell per a vianants que connecta el centre de la ciutat amb el barri de Crist Rei. Respecte del pas a nivell per a vehicles que hi ha a la carretera de Lloseta, Bartomeu Seguí va explicar que el projecte de soterrament que s'havia proposat al Govern des de l'Ajuntament «és inviable, segons els tècnics de Serveis Ferroviaris». En el ple també es va posar de manifest el lamentable estat que presenten les travesses de les vies del tren en direcció a sa Pobla. «S'han d'adobar, encara que això suposi aturar el servici durant un dia», va dir Rotger.

Estudi de la biografia de P.P. Capó
La proposta del PSOE de dedicar un carrer al darrer batle republicà, Pere Pau Capó Cantallops, fou deixada damunt la taula a proposta dels populars. El batle va explicar que «en principi, hi estam d'acord, però es un tema que necessita molt de consens i un estudi en profunditat». Rotger va admetre «no conèixer fil per randa la biografia de l'exbatle» i, per aquest fet, va proposar que l'àrea de Cultura la recuperi i es torni a dur el tema a Comissió de Govern. Rotger va assegurar que el seu grup sempre s'ha mostrat partidari de tancar les ferides sorgides arran de la Guerra Civil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.