algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

«És una resolució políticament dictada pel PP», afirmen PSIB i EU

Els dos partits de l'acusació presentaran recurs dilluns vinent

«Sorprenent, inacceptable, injustificable, inqualificable i especialment vergonyós» són alguns dels adjectius atorgats per Damià Cànoves, secretari d'Organització del PSIB, i Miquel Rosselló, coordinador d'EU-Mallorca, a l'acte d'arxivament del cas Formentera. Tal vegada, emperò, la denominació més dura fou pronunciada per Cànoves: «És una resolució dictada políticament pel PP. Sembla més un al·legat polític de la defensa, que un al·legat jurídic». Els representants del PSIB i EU anunciaren ahir horabaixa que presentaran, dilluns al matí, un recurs davant el jutge instructor, Antoni Monserrat, i un subsidiari d'apel·lació davant la Sala del Tribunal Superior.

Cànoves i Rosselló es reafirmaren en la recusació que presentaren contra Monserrat en el seu moment «perquè té clares vinculacions professionals i personals amb Jaume Matas». Ambdós lamentaren que l'instructor «no hagi tingut en compte cap dels arguments exposats per part de la nostra acusació, ni tampoc del fiscal en cap amb el suport de la majoria de la junta de fiscals». Els dos dirigents polítics també es referiren «als atacs del jutge Monserrat a un mitjà de comunicació. En aquest sentit, en arribar un cas polític als jutjats, aquí s'acabaria la feina dels mitjans de comunicació fins produir-se les sentències. Això no és concebible en un Estat de dret democràtic».

Igualment, lamentaren l'arxivament de totes les causes i que el jutge es limiti a possibles responsabilitats penals de tres funcionaris per la contractació de Maria de la Pau Segura i possibles incompliments del secret electoral per part de tres exmembres del PP. Damià Cànoves va fer una especial referència al fragment de l'acte «que esmenta les resolucions aprovades pel Pacte de Progrés en la investigació de la Cambra autonòmica. Aquí se li ha escapat que són resolucions aprovades per una comissió parlamentària, no del Pacte de Progrés. Això ens diu el nivell polític de l'acte, que no fa un seguiment general d'una totalitat, sinó que intenta desqualificar cada part del procés».

Els portaveus, en aquest cas, del PSIB i EU també destacaren les justificacions del coneixement de l'idioma rus per part de Maria de la Pau Segura "«cada vegada hi ha més turistes russos»" i, segons Cànoves i Rosselló, «el jutge s'oblida que les suposades fabulacions de Miquel Segura es compliren punt per punt». PSIB i EU indicaren que «els jutges nomenats per polítics no haurien d'instruir casos polítics, sinó deixar-los a magistrats de carrera. A més, Monserrat ha alliberat els imputats de segon ordre, com Josep Juan Cardona, que podrien haver parlat en cas de veure's perjudicats».

El PSM afirma que arxivar el cas «va en la línia del jutge»
El secretari d'Organització del PSM, Joan Antoni Salas, coalició personada com a acusació particular en el Cas Formentera, va afirmar ahir que la decisió del jutge d'instrucció, Antoni Monserrat, d'arxivar aquest cas «va molt en la seva línia», per considerar que durant tot el procés s'«han pres decisions favorables als imputats en el sumari». Així i tot, el secretari de PSM va manifestar la seva sorpresa per la decisió d'arxivar un cas que implicava el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i la diputada estatal del Partit Popular Rosa Estaràs per la suposada captació de vots irregulars en les eleccions autonòmiques de 1999.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.