algo de nubes
  • Màx: 19.78°
  • Mín: 12.82°
19°

El PSM llança un ultimàtum perquè es respecti el desviament del tren

La cúpula nacionalista insular dóna el seu suport incondicional a l'Ajuntament

El traçat del tren d'Inca a Manacor, en el seu pas per Petra, ha provocat divisions en el poble, amb uns veïns a favor del desviament de la xarxa ferroviària fora del centre urbà i d'altres, partidaris del manteniment de l'antic traçat. Ara, la confrontació ha assolit connotacions polítiques més fortes. Tant és així que el PSM insular llançà ahir un ultimàtum al Govern perquè mantingui el compromís inicial amb l'Ajuntament de Petra de desviar el ferrocarril fora de la població.

L'agrupació nacionalista, que ha mostrat una posició a favor del desviament del tren, com també ho ha deixat ben palès l'Ajuntament de Petra des d'un primer moment, ha exigit la intervenció urgent del president de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, perquè «es materialitzin els acords assolits entre la Sala i els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)».

La posició ferma envers el desviament del ferrocarril a Petra fou defensada pel secretari general del partit, Mateu Morro, i el president de la federació del PSM, Pere Sampol, que convocaren una comissió executiva a l'Ajuntament de Petra que comptà amb la plana major del grup nacionalista. Per la seva banda, el batle de Petra, Joan Font, fou ben clar sobre «el posicionament que hem mantingut des d'un primer moment, el qual és inamovible», i aprofità per carregar contra «la deslleialtat de segons quins organismes del Govern». Font recordà que la secretària general del PSOE, Francina Armengol, i el gerent de SFM presentaren a un grup concret de veïns afins un projecte alternatiu «sense donar cap explicació. Precisament d'aquí sorgí una plataforma que ha creat una confrontació molt negativa dins el poble».

La plataforma Petrers a favor de l'antic traçat del tren adoptà dimecres vespre un seguit de raonaments i reivindicacions, en una reunió a la qual assistí una trentena de residents. En aquest sentit, informaren de la recollida d'un total de 1.347 firmes en defensa del vell pas. També rebutjaren que «el batle vulgui enganyar la gent amb falsos projectes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.