algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Satèl·lits italians detecten un vaixell amb immigrants al sud de Balears

Du mig miler d'il·legals i tres naus més són a prop de Grècia

Satèl·lits italians detectaren ahir quatre vaixells carregats d'immigrants il·legals que navegaven per aigües de la Mediterrània, un dels quals al sud de les Balears, i que podrien recalar a les costes d'Itàlia, segons declararen ahir al matí fonts policíaques d'aquest país. Un informe del qual disposa el Ministeri de l'Interior italià assenyalava que els satèl·lits de comunicacions que controlen aquesta zona havien revelat l'existència de quatre embarcacions navegant amb nombroses persones a bord, gairebé amb tota seguretat immigrants il·legals, i que es dirigien previsiblement cap a alguna part de les costes italianes.

Segons es va comunicar, una de les naus havia superat l'estret de Gibraltar en el moment de ser detectada pels satèl·lits i era al sud de les Illes Balears amb més de mig miler de persones a bord, segons es va poder observar en l'anàlisi de les imatges dels satèl·lits. Els altres tres vaixells eren a la Mediterrània Oriental, al sud de la península Grega, i, segons sembla, transporten aproximadament tres-centes persones en total, segons les mateixes fonts.

La Guàrdia de Finances "Policia Fiscal i de Fronteres" i l'Armada italiana mantingueren diverses reunions per afrontar l'eventual arribada d'aquests vaixells carregats d'immigrants. Dilluns passat va arribar a les costes de Catània, a Sicília, un vaixell amb un miler d'immigrants, majoritàriament kurds, que foren localitzat i escortats per unitats militars italianes.

Sense confirmació
La Delegació del Govern de les Balears va declarar ahir no tenir cap confirmació oficial sobre la presència d'una embarcació carregada d'immigrants navegant a prop de l'Arxipèlag. «No tenim constància de la veracitat de la notícia ni de l'itinerari exacte del vaixell esmentat», va afirmar la font. La notícia va sorgir ahir de fonts policíaques italianes, però a darrera hora de l'horabaixa d'ahir des de la Delegació del Govern es continuava encara sense conèixer cap dada sobre l'origen o la destinació d'aquesta nau, localitzada al costat de tres més que navegaven a prop de la península Grega pels satèl·lits italians.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.