algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

La construcció de grans blocs de pisos quedarà més restringida

La nova normativa facilita que s'urbanitzin zones interiors del poble

La construcció de grans blocs d'habitatges quedarà molt restringida a Santa Maria. La revisió de la normativa urbanística del municipi, que l'equip de govern (PSM) durà avui a l'aprovació del ple, inclou una sèrie de mesures per dificultar l'aixecament de promocions importants d'habitatges plurifamiliars. La principal novetat incorporada consisteix en un canvi de sistema per calcular l'edificabilitat dels solars.

L'actual normativa, encara vigent, preveu una edificabilitat del 60% de l'extensió de la parcel·la. Amb el canvi només es mesurarà la profunditat edificable, que serà d'entre els primers 12 i 14 metres, segons la zona del poble. A això se li ha d'afegir que es retalla la possibilitat d'aixecar planta baixa i tres pisos com encara ara es pot fer a algunes zones del poble. A partir d'ara a tot el nucli urbà es podrà aixecar, com a molt, una planta baixa i dos pisos, amb un màxim de 10 metres d'alçada. A més, emperò, també s'hi incorporà la modificació, que es va efectuar el passat any, de limitar la possibilitat de construcció a un habitatge per cada 100 metres de solars fins a un màxim de sis per parcel·la.

El regidor d'Urbanisme, Joan Serra, va indicar que «amb aquests canvis pretenem afavorir l'edificabilitat dels solars petits o normalment el propietari fa només una casa». Per Serra, «així també es dificulten l'aparició de blocs als grans solars que queden sense construir ja que es retalla l'edificabilitat». Un altre aspecte novedós de la normativa que es planteja és la supressió del traçat de la futura via de circumval·lació que feia créixer de forma important el nucli urbà cap al sud.

D'aquesta manera, l'equip de govern nacionalista proposa un creixement urbanístic mínim i, com a alternativa, planteja el desenvolupament de les unitats d'actuació existents en sòl urbà. Precisament per facilitar que s'urbanitzin aquests sectors, s'han repartit en fases. El regidor Serra creu que, en haver-hi manco veïns afectats, serà molt més fàcil anar posant-los d'acord. Pel que fa al sòl rústic es mantindran les tres quarterades com a parcel·la mínima per edificar, amb un màxim de construcció de 450 metres cúbics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.