cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Dues dones s'integren per primera vegada en el nou Consell Consultiu

Antich i Morales destaquen el consens aconseguit en la seva renovació

Les juristes Carmen Fernández i Dolores Romeo són les primeres dones que accedeixen al Consell Consultiu, després de la presa de possessió dels nous membres que se celebrà ahir en el Consolat amb la presència del president del Govern, Francesc Antich; del president del Parlament, Maximilià Morales; de la presidenta del CIM, Maria Antònia Munar, i d'una àmplia representació de la Cambra autonòmica, entre altres personalitats.

Els integrants del Consell Consultiu que hi romandran per un període de quatre anys i que foren elegits pel Parlament són Miquel Coll Carreres, Carmen Fernández i Joan Oliver. Per la seva banda, el Govern designà Joan Oliver Araujo, Josep Sala Torres, Pere Aguiló Monjo i Dolores Romeo, que estaran a la institució durant dos anys. El president Antich destacà l'acord unànime de les forces polítiques de la Cambra per aconseguir aquesta renovació, un acord «destil·lat amb un ampli consens, que posa en relleu la manera positiva de fer política i d'entendre les institucions».

Antich considerà «enriquidora» la combinació de trajectòries professionals diverses del nou Consell Consultiu, que ha incorporat especialistes en matèries rellevants com ara el dret financer, tributari i del treball. El titular de l'Executiu animà els membres d'aquest òrgan jurídic a «assegurar a la nostra llengua la presència que li pertoca en els dictàmens i les actuacions públiques» i a «resoldre amb rigor i objectivitat, i amb lleialtat a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia, els únics al quals haureu de retre comptes».

Per la seva part, el president del Parlament, Maximilià Morales, afirmà que amb la presa de possessió dels membrers del Consell Consultiu «s'ha materialitzat el consens aconseguit entre les forces polítiques» i advocà per la necessitat de convèncer els partits per crear la Sindicatura de Comptes i la de Greuges, «les assignatures pendents de la Comunitat Autònoma des de fa deu anys». Morales augurà que l'acord pot arribar aviat i esperà que aquestes dues figures es puguin constituir durant aquesta legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.