algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

L'estació més alegre de l'any entra a Mallorca avui a les 20.16 hores

Avui a les 20.16 hores començarà la primavera, una estació que arrencarà amb cels pràcticament clars "excepte a Galícia" i que durarà 92 dies i tindrà com a esdeveniments més importants el canvi d'hora i diversos fenòmens astronòmics.

L'inici astronòmic de la nova estació, que per a l'hemisferi Nord és primavera i per al Sud tardor, es fixa quan es produeix la coincidència entre el dia i la nit, circumstància que es denomina equinocci, i que pot produir-se entre els dies 19 i 21 de març. A partir de les 20.16 hores, els dies tindran més hores de sol, tres minuts més cada dia, perquè és la primavera l'època de l'any en la qual la llum solar s'allarga més ràpidament: el sol surt al matí gairebé dos minuts abans que el dia anterior i a l'horabaixa es pon un minut més tard.

Per aprofitar aquesta llum, el diumenge 31 de març tindrà lloc l'habitual canvi d'hora, que es produirà a les 2 de la matinada, moment en el qual s'haurà d'avançar el rellotge fins a les 3, amb la qual cosa aquest dia tindrà oficialment una hora menys. La primavera durarà enguany 92 dies, 18 hores i 8 minuts, i portarà, com sempre, diversos fenòmens astronòmics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.