algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

Els pares del CP d'Establiments la creació de barreres arquitectòniques

Educació i la Direcció afirmen que ja s'ha fixat una data per solucionar el problema d'accessos

Des d'un punt de vista legal i administratiu, tot és en ordre. Però l'associació de pares del Col·legi Públic d'Establiments mostra el seu descontent per la lentitud de les solucions a problemes que són reals al centre. Tot i que la Llei força l'eliminació progressiva de barreres arquitectòniques als centres públics, aquest col·legi les ha creades, tancant l'entrada original a l'espai docent per habilitar un aparcament per al professorat. Ara una porta minúscula a la qual segueixen esglaons concentra les entrades i sortides del col·legi. I les obres d'ampliació "dues aules" promeses des de fa quatre anys encara no s'han realitzat, protesten els pares.

En ambdós casos, la Conselleria d'Educació i la direcció del centre confirmen que les obres pertinents estan aprovades des del mes de juliol passat i es desenvoluparan aquest estiu. Però els pares no es donen per satisfets.

Un cas més conflictiu sembla ser el de la vigilància dels infants. El lloc d'esbarjo per als infants d'educació primària és el poliesportiu veí, a la tanca del qual s'han practicat forats, mitjançant els quals els al·lots poden sortir del centre als terrenys adjacents "amb protestes del propietari" i, d'aquest, a la carretera estreta i perillosa de Sarrià, únic accés al centre. El director del col·legi confirma que aquesta tanca sempre està vigilada; a més, l'Ajuntament de Palma proveeix un policia de barri i tutor que ha de controlar qualsevol possible escapada del centre. La Policia controla a més les entrades i sortides, modificant el sentit del trànsit per reduir les possibilitats de sinistre.

I tot i així, els pares continuen descontents. Saben que els alumnes d'educació infantil just disposen d'un petit tancat propi, mentre que el pati del col·legi els permetria molt més espai. «Però en fer el tancat actual es garantiren que bastava amb un sol mestre per controlar tots els infants», acusen els pares. Novament les administracions "i els pares mateixos" admeten que les mesures d'aquest espai es corresponen als mínims establerts per la normativa. No hi ha res fora d'ordre o que no estigui a punt de ser endreçat. Però...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.