algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

Antich es manté ferm i exigeix un consens per ajornar l'ecotaxa

Els hotelers, que ja donaven per fet l'endarreriment, mostraren la seva «decepció»

85256
Antich, amb Martin Brackenbury; el conseller Alomar i Tiffany Blackman.

El president Antich continua demanant compromisos del sector turístic per ajornar al novembre del 2002 el cobrament de l'ecotaxa. En contra del que diumenge donaven per fet els hotelers, el cap de l'Executiu no anuncià ahir aquesta mesura, sinó que mantingué contactes amb dirigents del món turístic, entre ells els d'IFTO (l'associació de touroperadors) per cercar alternatives que facin possible un ajornament de l'impost. El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, es mostrà «decebut» perquè no s'havien complit les seves expectatives i assegurà que l'endarreriment de l'impost «és un clam del món turístic i també popular». Cañellas afirmà que la Federació Hotelera no pressiona Antich, però que tampoc no sap quines poden ser les alternatives que espera el president del Govern.

Pel seu costat, el director de TUI, Ralf Corsten, declarà que «la defensa del medi ambient és vital, però que l'ecotaxa s'ha de cobrar a tothom, en el moment just i la recaptació s'ha de destinar només a finalitats mediambientals». Corsten, que es mostrà obert al diàleg, digué que «és molt important que l'ecotaxa surti dels mitjans de comunicació», i recordà el prec d'IFTO al president Antich perquè l'endarrerís al mes de novembre pels problemes tècnics que planteja. TUI demanà també al Govern balear que els seus portaveus proclamassin públicament que els alemanys eren benvinguts a les Illes. Segons Cörsten, aquesta petició sorgeix arran de la percepció que tenen els ciutadans germànics que a les Balears no són ben rebuts per la població.

A preguntes dels informadors, el president Antich no tingué cap problema a donar satisfacció al touroperadors. «Volem que vénguin, però també que se'n vagin satisfets», manifestà el president. Antich explicà que tota la política turística que desenvolupa l'Executiu té com a objectiu aconseguir un major grau de satisfacció dels clients a través d'increments en la qualitat del servei. Antich, que insistí que, amb independència de la data d'aplicació, l'ecotaxa «és un punt de no retorn», lloà les passes que s'havien fet per rebaixar el grau de crispació en el debat turístic.

Tot i que reconegué que les posicions de les parts no havien canviat, el president ressaltà que «s'escoltaven» i que tenien un objectiu comú. Reiterà que l'Executiu es manté ferm en els seu propòsits, però es mostrà «obert a escoltar» sobre la base de compromisos. Durant tot el cap de setmana Antich ha mantigut reunions amb els partits del Pacte de Progrés, amb la PIME, amb els sindicats i amb el GOB, per sondejar quina seria la seva posiciórespecte d'un hipotètic ajornament de l'impost turístic. Sembla ser que el president té garantida, si més no, la no bel·ligerància d'aquests sectors socials i econòmics.

Munar: «Els treballadors pagaran els plats romputs»  
La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, digué ahir a Palma que si la temporada turística d'enguany és dolenta per mor de l'ecotaxa, «els qui pagaran els plats romputs seran els treballadors mallorquins i no els hotelers». Munar afirmà que «seria prudent» ajornar l'ecoimpost per la incertesa i inseguretat «lògica» provocada per l'11-S.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.