algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Professors de la UIB enceten un estudi epidemiològic a Mallorca sobre hiperactivitat infantil

Un 5% dels nins pateix el trastorn de l'atenció

Si el vostre infant mostra problemes per mantenir la seva atenció sobre un tòpic, si es mostra impulsiu i sobreactiu, si la seva conducta no està governada per les normes imposades a la seva edat, és possible que pateixi el conegut com a trastorn d'hiperactivitat infantil. L'anomenat trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, TDAH, afecta al voltant del 5 per cent dels menuts "especialment del gènere masculí", en una forquilla entre l'1 i el 15 per cent. No s'han constatat (però tanmateix es preveuen) les bases biològiques i genètiques del TDAH. I a més, els experts no es posen d'acord en la seva diagnosi.

Ara els professors de Psicologia a la Universitat de les Illes Balears Mateu Servera i Jordi Llabrés han encetat a Mallorca un estudi de prevalença sobre aquest trastorn, que es responsabilitza de bona part del fracàs escolar. Mateu Servera "actual cap del departament universitari de Psicologia" explicà a Diari de Balears que «en tres anys pensam avaluar uns 1.500 infants» per «establir un screening (una exploració) sobre la presència dels trastorns, i no un diagnòstic clínic, que en el cas de la hiperactivitat ha de ser acurat i més complex».

El problema per dur endavant un estudi epidemiològic a Mallorca és doble: d'una banda, la manca de suport garantit per part dels centres docents perquè els psicòlegs facin el seguiment "bé que el Ministeri de Ciència i la Conselleria d'Educació han recomanat col·laboració"; d'una altra, que els protocols existents són massa llargs. És el cas del test de Kaufman i Kaufman, «que ve a ser un test de funcionament intel·lectual del nin, amb certes similituds amb els clàssics d'intel·ligència, però que posa més èmfasi en els diferents estils de processament de la informació que empram les persones i no tant en una puntuació estàtica d'intel·ligència». Aplicar aquest test consumiria una hora i mitja per alumne.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.