algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Marta Cid: «El PHN és l'atac més frontal contra els Països Catalans»

Marta Cid Pañella és senadora d'ERC. Convidada per la Federació d'ERC a les Balears, tractà els temes més actuals amb Diari de Balears.

"Com veis la cimera de Barcelona?
"Amb la preocupació que sigui una cimera que deixi al marge la creació d'un espai comú de convivència a Europa. ERC ha aprofitat per demanar que els caps d'Estat europeus coneguin el nostre dret a l'autodeterminació. A part, ERC dóna suport a la globalització social.

"Com veis la política del Govern central?
"És prepotent i només li preocupa l'Espanya folclòrica i de pandereta de sempre.

"Veis propera la reforma del Senat?
"El document del PP pensa modificar el reglament del Senat i poc més i així i tot crec que no ho aplicaran aquesta legislatura. La reforma que proposam nosaltres és que no sigui sols una cambra de segona lectura, i si és necessari reformar la Constitució, perquè els Governs autonòmics hi tenguin representativitat i que les autonomies puguin tractar en profunditat temes territorials. Això, evidentment, podria inspirar la representació de les autonomies a la UE. Ens sembla il·lògic que un ministre parli de temes que són competència de les autonomies a més que pensam que com a nació tenim dret a representació.

"Fou presidenta de la Federació de l'Ebre, què pensau del Pla Hidrològic (PHN)?
"És l'atac més frontal contra els Països Catalans. El PP ha volgut fraccionar els Països Catalans i enfrontar el País Valencià amb el Principat. Del ministre Jaume Matas he de dir que no ha dialogat amb els representants del meu territori, l'Ebre. S'ha dedicat a enviar cartes amb moltes faltes d'ortografia.

"ERC tendrà mai sigles territorialitzades a les Balears?
"Depèn d'ERC a les Illes. Aquí té futur perquè hi ha mancança en temes nacionals i socials que ERC pot superar i hi ha molta gent que ho sap.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.