algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Mesures perquè els documents del Govern no arribin a l'abast públic

Un decret regularà el tractament dels papers i, si cal, la destrucció

La Conselleria d'Interior prepara un decret per regular el tractament que han de rebre els documents administratius que, amb transcendència o sense, maneja l'Administració autonòmica una vegada que queden inutilitzats, segons anuncià ahir el màxim responsable d'aquest departament autonòmic, Josep Maria Costa. Aquest decret és la resposta a l'aparició, en dies passats, dins un contenidor de fems del carrer Palau Reial, d'unes fotocòpies de justificants de pagament de taxes de joc per la instal·lació de màquines escurabutxaques d'una empresa del sector. Aquests papers estaven a la vista i a l'abast de tothom que passava per allà.

Costa destacà que «les fotocòpies no eren documents públics amb validesa ni pertanyen a cap expedient administratiu. Ha estat un fet aïllat, però no s'ha de produir mai més. Vaig trucar a l'empresa afectada per demanar unes disculpes que ha acceptat. No obstant això, faig públiques les mateixes disculpes, ja que en els papers apareixen el nom de l'empresa, el seu NIF i el número d'identificació de cada màquina sotmesa a taxa. Tots els justificants trobats corresponen a la mateixa empresa i no a cap altra».

A partir del descobriment de les fotocòpies, Interior obrí una investigació reservada sobre els fets a través dels seus serveis d'inspecció. Segons el conseller, «els papers són introduïts en un contenidor de la secció de joc de la Conselleria d'Interior a l'edifici de la Conselleria d'Hisenda, en el carrer Palau Reial. El servei de neteja els recull i els trasllada al contenidor del carrer. Això ha estat sempre un fet habitual amb els papers sense transcendència, no confidencials ni afectats per la Llei de Protecció de Dades i, per aquest motiu, he decidit no obrir cap expedient a cap funcionari ni treballador, ja que no hi va haver cap mala intenció, i prendrem les mesures perquè no torni a passar. L'afectat és un sol contribuent, però és suficient per prendre mesures».

Interior emetrà una instrucció a totes les secretaries generals tècniques del Govern per incorporar un «zel especial» en el tractament d'aquest tipus de papers i garantir, si és adient, la seva destrucció. «L'errada ha estat no revisar aquesta pràctica habitual», reconegué Josep Maria Costa, qui recordà també que el nom i el NIF de l'empresa apareixen en algunes pàgines d'Internet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.